In het prachtige Zambia vindt u een van de zeven natuurwonderen van de wereld en deze regio wordt steeds populairder als bestemming voor een road trip met een camper. Het huis van Victoria Falls, deze door land omgeven natie wordt begrensd door een aantal landen, waaronder Tanzania, Mozambique en Zimbabwe. Het heeft een selectie van natuurparken, prachtige natuurlijke elementen en, zoals je zou verwachten in Afrika, een enorme verscheidenheid aan dieren in het wild.
 
Victoria Falls en de Zambezi-rivier
Zambia is gezegend met een opmerkelijk gevarieerd en pittoresk landschap, met een schat aan activiteiten om van te genieten. Victoria Falls op de Zambezi-rivier moeten op uw 'must-do'-lijst staan, dankzij de kolommen water die van kilometers ver zichtbaar zijn. Neem een uitkijkpunt op Knife-edge Bridge of the Boiling Pot voor panoramische vergezichten. Duizenden jaren van erosie creëerden 'de rook die dondert'. De Zambezi-rivier loopt door zes landen naar de Indische Oceaan en biedt safari's en avonturen op het water. U vindt ook het Lower Zambezi National Park, het Mana Pools National Park en diverse rondleidingen die worden aangeboden. Parkeer uw campervakantie in Zambia en probeer te raften, of een safari te maken of een helikoptervlucht te maken - er zijn zoveel opties.
 
Wat te weten over autorijden in Zambia
Zambia wordt beschouwd als een zeer vreedzame natie, met een vriendelijk volk. De wegen zijn echter niet altijd perfect, dus houd je snelheid in de gaten en kijk uit voor kuilen. Hier is wat meer handig advies over rijden in Afrika:
• Voertuigen rijden aan de linkerkant van de weg.
• Als je internationale grenzen overschrijdt, moet je een belasting betalen. Neem contact op met motorhomerepublic.com voordat u op reis gaat.
• De valuta is de Kwacha in Zambia - zorg ervoor dat je wat geld overmaakt naar deze valuta. Het is altijd handig om wat contant geld te hebben.
• Plan uw reis van tevoren. Er kan veel afstand zijn tussen de dorpen in Zambia. Een GPS is een heel goed idee.
 
Kamperen in Afrika
In heel Zuid-Afrika zijn er honderden campervakanties, omdat er meer mensen naar het land reizen. Haal je camper op in Livingstone of Lusaka en ga op pad. Er zijn niet veel hoofdwegen die door de Nationale Parken gaan, dus opnieuw is het logisch om je route te plannen. De Zambezi Basen en Great East Road zijn zeer interessante ritten met onderweg camperparken. South Luangwa en Kafue National Parks zijn populaire hotspots.
 
De beste camper deals op het web
Betrouwbaar en ervaren, Motorhome Republic heeft rond 200.000 road-trip-avonturen aan tevreden klanten afgeleverd. Wij behandelen 38 landen en begrijpen wat er nodig is voor uw camperverhuur in Zambia. Neem contact op en we kunnen u meer vertellen!