Washington DC (District of Columbia) is een wonder. Het is niet alleen een verbazingwekkende verzameling musea en monumenten, maar het is ook een levende geschiedenisles, met duizenden toeristen die elk jaar een camper huren om deze stad te leren kennen. Het is ook een moderne en levendige stad, met genoeg te doen en te zien voor iedereen. Haal een camper op zodat je de vrijheid hebt om op eigen houtje te ontdekken.
 

Krijg de juiste camper tegen de beste prijs

Door Motorhome Republic te gebruiken bij het reserveren van je camper in Washington, krijg je toegang tot alle beschikbare campers van vele verhuurbedrijven. Misschien heb je een luxe camper nodig om het hele gezin te huisvesten of ben je op zoek naar iets eenvoudigers voor een romantische roadtrip. Voer enkele gegevens in de zoekmachine van de website in en je kunt de kenmerken van elk model bekijken. Vergelijk modellen naast elkaar en breng andere belangrijke zaken in, zoals de prijs. De website van Motorhome Republic biedt veel eerlijke beoordelingen van echte klanten, zodat je met een gerust hart een reservering kunt maken. Bekijk daarom het gedeelte Beoordelingen.

 

Camperparken in Washington DC, een plek om te verblijven

Net als de meeste grote steden zijn camperparken niet te vinden in het centrum van de stad, en je wilt je grote camper ook niet door het zware stadsverkeer heen manoeuvreren. Cherry Hill Park RV Camp biedt een oplossing. De camping ligt in Maryland, maar is goed uitgerust voor toeristen. Stadsbussen in Washington DC rijden om het uur naar de camping en brengen bezoekers naar een metrostation in de buurt, van waaruit je de hele stad kunt bereiken.

 

Eten, drinken en het nachtleven

De ultieme foodervaring in Washington is Ben's Chili Bowl bezoeken voor een ‘half smoke’. Dit is een vlezige, rokerige versie van een hotdog, geserveerd met veel mosterd en chilisaus. Ben's is sinds 1958 te vinden op U Street.

Al jarenlang worden er in Washington inspanningen geleverd voor duurzaam en biologisch voedsel. ‘Restaurant Nora’ van Nora Pouillon was het eerste restaurant in Amerikadat al in 1999 een biologische certificering kreeg. Dit restaurant met fijne gerechten blijft zich inzetten voor verse en seizoensgebonden gerechten.

 

Dingen om te zien en te doen in Washington DC

Dé plek om te starten is de National Mall, de meer dan 3 kilometer lange met bomen omzoomde boulevard die van het US Capitol tot aan het Washington Monument loopt. Dit is de thuisbasis van het Smithsonian Institute, 's werelds grootste museum en onderzoekscomplex. Het bestaat uit 19 musea, waarvan er 13 in of in de buurt van de Mall liggen. Begin bij het African American History and Culture Museum, breng een bezoekje aan het Air and Space Museum en eindig in de Portrait Gallery. Ze zijn allemaal gratis en elke dag geopend, behalve op Kerstmis.

Als je geïnteresseerd bent in de burgerrechtenbeweging, begin dan bij het Lincoln Memorial, een plaats van meditatie dat zich ook in de National Mall bevindt. Het 5,8 meter hoge standbeeld van Abraham Lincoln is opgesteld in een gebouw dat op een Griekse tempel lijkt en het wordt omringd door 36 pilaren, een voor elke staat van de Unie ten tijde van de dood van Lincoln. Het was ook hier dat Martin Luther King zijn toespraak 'I have a dream' gaf. Alle gedenktekens in Washington zijn 24 uur per dag geopend en worden 's nachts spectaculair verlicht.

 

Ga de weg op, roadtrips in Washington

Washington DC heeft drie verschillende luchthavens. Washington National Airport (DCA) ligt het dichtst bij de stad en is bereikbaar met de metro. Dulles International (IAD) ligt op ongeveer 40 minuten. Baltimore – Washington (BWI) ligt ten zuiden van Baltimore en ligt dicht bij de buitenwijken van Maryland. Je kunt een enkele reis maken van Chicago naar Washington, en onder andere de Niagara Falls en het ongerepte Amish-land in Ohio bezoeken. Wanneer je in Washington aankomt, kun je gemakkelijk een vliegtuig nemen naar je volgende bestemming.

 

Rijtips voor Washington DC

De straten in de stad zijn ontworpen volgens een rastersysteem met als middelpunt het Amerikaanse Capitool. Eenvoudig gezegd: de straten die naar het noorden en zuiden lopen zijn genummerd en de straten die naar het oosten en westen lopen hebben een letter. Deze beginnen bij het Capitool en lopen in beide richtingen verder. Als je eenmaal de code hebt gekraakt is het gemakkelijker, maar het is nuttig om even de tijd te nemen om het systeem te bestuderen voordat je je in het vaak drukke stadsverkeer waagt.