Verenigde Staten locaties van camperbusjes

De VS per camper - het ultieme reisavontuur

Camper VS


Er hangt ongetwijfeld een gevoel van romantiek in de lucht bij een reis door Amerika.Het huren van een camper in de VS en vervolgens het avontuur op snelwegen en landweggetjes heeft iets van een rite de passage en staat op de bucket list van miljoenen mensen. Welnu, Motorhome Republic kan deze droom voor je waarmaken.
 
Je denkt wellicht aan New Orleans en Miami in het zuiden, of misschien Los Angeles en San Francisco in het westen. Maar wat dacht je van Montana en North Dakota in het noorden, en New York en Boston brengen je ook in de buurt van Canada. Het wordt zeker geen gemakkelijke beslissing!  

 
 


United in een State van verbazing

Denk je in dat je moet schuilen op een afgelegen plek in de 'middle of nowhere’, met in de wijde omtrek helemaal niets en de zon als je enige maatje. Om wakker te worden bij zonsopkomst, de koele frisse ochtendlucht in te ademen met uitsluitend opwinding en verwachting van wat allemaal gaat komen. Welkom op je kampeerreis door de VS. Is misschien de Pacific Coast Highway in Californië of Cape Cod in Massachusetts waar je naar toe wilt? Of Red Rock Country in Arizona? Welke bestemming je ook kiest, Amerika is gewoon het ultieme land voor een campervakantie.
 

Het huren van een camper op de gemakkelijkste manier

Er bestaat een enorm aanbod aan mogelijkheden voor campers dat het gewoon moeilijk is waarmee te beginnen. Hier volgen een paar nuttige tips voor het huren van jouw camper:
  • Klasse A Camper: Een ruimere keuze maakt dat veel Amerikanen langdurige perioden in hun Klasse A geïntegreerde camper doorbrengen. Dit is bij uitstek een voorbeeld van luxe op het gebied van campers en, soms van zeer hoge kosten.  
  • Klasse B Camper: Meer een integrale camper, deze zijn kleiner. Klasse B is een term die hoofdzakelijk in Noord Amerika wordt gebruikt en wijst op een verhoogd dak en het chassis van een bestelbus. Deze zijn in het algemeen zelfstandig met douchecabine en een toilet.
  • Klasse C Camper: Meer het chassis van een bestel- of vrachtwagen en vaak met uitklappende onderdelen om meer ruimte te creëren. Veel waar voor je geld. 
 

Verkeersregels in Amerika

Het is belangrijk te onthouden dat iedere staat zijn eigen wetgeving heeft, dus wees altijd voorbereid op variaties. Je rijdt aan de rechter kant van de weg en de volgorde van verkeerslichten is rood, groen en geel, en vervolgens weer terug naar rood. Liften of het meenemen van een lifter is in bepaalde staten illegaal, terwijl je regelmatig naar rechts kunt afslaan bij een rood verkeerslicht, tenzij natuurlijk anders wordt aangegeven. Ook stopborden op kruispunten zijn als een mijnenveld. De eerste persoon die stopt heeft voorrang, echter niet iedereen speelt het spel eerlijk. Wees dan vooral maar geduldig en rijd niet te hard. Een investering in een GPS of een navigatie/systeem is ook de moeite waard. Raadpleeg Motorhome Republic om uit te vinden of dit deel uitmaakt van het verhuurpakket – je wilt toch niet verdwaald raken in Amerika.  
 

Je hebt precies het juiste camper-team uitgekozen

Er bestaan in de VS zo veel verschillende mogelijkheden voor het huren van een camper, met honderden websites ook en merken Gelukkig kan Motorhome Republic die zorgen wegnemen door je een uitstekende selectie van verhuurbedrijven in Amerika te presenteren, van de kleinere, meer lokale aanbiedingen tot de belangrijke internationale verhuurbedrijven waar je al vaker van gehoord hebt. De keuze is geheel aan jou, dus wacht niet langer en reserveer nu. 

Een roadtrip in de Verenigde Staten van Amerika staat op het verlanglijstje van elke reiziger.

Dit uitgestrekte en diverseland is de thuisbasis van een scala aan interessante dingen om te doen en te zien en de beste manier om te reizen is zonder twijfel een self-drive vakantie. Het huren van een camper geeft je flexibiliteit, vrijheid en de kans om het land op eigen tempo te verkennen.

Voordat je de weg opgaat, is het belangrijk om te weten hoe het is om in de Verenigde Staten te rijden. We hebben een handige gids samengesteld om je te helpen bij de voorbereiding van deze spannende reis. Van verkeersregels tot tips voor het plannen van je reis; wij helpen je.

 

Verkeersregels in de Verenigde Staten

Hoewel de exacte verkeersregels van staat tot staat (elke staat heeft zijn eigen officiële wetten) verschillen, is er toch niet zoveel verschil. We kunnen niet de gedetailleerde verkeersregels voor elke staat in deze gids opnemen, maar we kunnen je wel een goed overzicht geven van wat je in dit land kan verwachten. Als je nog meer wil weten, kan je meer informatie vinden op de website Advanced Drivers of America-website.

Houd er rekening mee dat alle afstanden en snelheden in de Verenigde Staten in mijl worden weergegeven in plaats van in kilometers.

   Mijl   

Kilometer

30

40

50

60

70

48

64

80

96

112

 

Rijbewijs

Het soort rijbewijs dat je nodigt hebt, hangt af van de sta(a)t(en) waar je zal doorreizen. In een aantal staten is je nationaal rijbewijs voldoende, terwijl andere staten vereisen dat je ook een internationaal rijbewijs moet kunnen voorleggen. Je hebt een internationaal rijbewijs nodig als je rijbewijs niet in het Engels is opgesteld. Zorg ervoor dat je aan de vereisten van elke staat voldoet voordat je vertrekt. Bij twijfel vraag je best een internationaal rijbewijs aan.

 

Snelheidsbeperkingen

De snelheidslimieten verschillen van staat tot staat. De snelste limiet in de Verenigde Staten is 85 mijl per uur, maar deze limiet is alleen in sommige delen van Texas te vinden. In de rest van het land is de hoogste maximale snelheid doorgaans 80 mijl per uur (op snelwegen of in de westelijke staten) of 70 mijl per uur (in de oostelijke staten). De hoogste maximumlimiet in Hawaii is 60 mijl per uur. Stedelijke en kleinere wegen hebben lagere limieten. In welke staat je ook rijdt, het is verboden om de snelheidslimiet te overschrijden. Besteed dus zeker aandacht aan de snelheidsborden.

 

Alcohollimieten

Rijden onder invloed van alcohol is in de Verenigde Staten verboden. Op de meeste plekken is de limiet 0,8%. Maar in sommige staten is de limiet lager. De enige manier om er volledig zeker van te zijn dat je veilig achter het stuur plaatsneemt, is door geen alcoholische dranken te drinken voordat je de weg opgaat.

 

Veiligheidsgordels

De federale wetgeving vereist dat alle voertuigen moeten uitgerust zijn met veiligheidsgordels, maar de regels rond het gebruik ervan zijn in elke staat iets anders. In sommige staten is het een secundaire overtreding om zonder gordel te reizen, terwijl het in andere staten een primaire overtreding is. Bovendien vereisen sommige staten dat alle passagiers een veiligheidsgordel dragen, terwijl andere staten vereisen dat alleen passagiers op de voorstoelen dit moeten doen. New Hampshire is de enige grote uitzondering - in deze staat hoeven passagiers op de voorbank of volwassen bestuurders geen gordel te dragen. Regels zijn ook afhankelijk van de leeftijd, alhoewel alle staten afzonderlijke wetten hebben voor kinderen. Deze moeten op adequate en veilige wijze de veiligheidsgordel dragen. We raden je aan om te allen tijde de veiligheidsgordel te dragen wanneer het voertuig in beweging is, ongeacht de staat waarin je je bevindt. Maar als je meer informatie over de wetgeving wilt, kun je deze het best aan het verhuurbedrijf vragen bij de ophaling van je voertuig.

 

Mobiele telefoons

Gebruiksbeperkingen zijn van toepassing tijdens het rijden, maar ook hier verschillen de wetten van staat tot staat (in een aantal staten is het een secundaire overtreding, in andere een primaire). Voor de zekerheid raden we je aan om te stoppen om oproepen te beantwoorden of te beëindigen of een handenvrij systeem te gebruiken.

 

Rij aan de rechterkant van de weg

Als je gewend bent om links te rijden, vergeet dan niet om extra voorzichtig te zijn in de Verenigde Staten; hier rijdt iedereen aan de rechterkant.

 

Wegmarkeringen

Het midden van de weg wordt gekenmerkt door gele strepen die het verkeer in beide richtingen van elkaar scheidt. Bij verkeer dat in dezelfde richting op wegen met meerdere rijstroken rijdt, wordt elke rijstrook gescheiden door gebroken witte strepen. Waar er doorlopende witte strepen (in plaats van onderbroken), wordt het veranderen van rijstrook ontmoedigd, maar het is niet verboden. Bij een dubbele witte streep is het veranderen van rijstrook ten strengste verboden. Hetzelfde systeem is van toepassing op gele middenstrepen. Je mag inhalen door de middelstreep kort te overschrijden als deze onderbroken is. Als er zowel een onderbroken en doorlopende gele lijn is, mag je alleen inhalen als de onderbroken gele lijn aan je kant ligt. Als er twee doorlopende lijnen zijn, mag geen enkel voertuig de middellijn overschrijden voor een inhaalmaneuver.

 

Kruispunten

De voorrangsregels op kruispunten hangen af van de staat waarin je rijdt en welk soort kruispunt je nadert. Hieronder vind je een algemene leidraad die je een idee geeft van wat je kan verwachten.

 

Ongeregelde kruispunten

In de meeste staten geldt de voorrang-van-rechtsregel (‘priority-to-the-right’) bij ongecontroleerde kruispunten, waarbij voertuigen voorrang geven aan alle voertuigen die van rechts komen. Wanneer een weg eindigt (een driesprong genoemd), moeten alle voertuigen die deze weg verlaten door naar links of rechts af te draaien, voorrang verlenen aan het verkeer dat rechtdoor rijdt.

 

Vierwegstop (all-way stops)

Tenzij je uit Canada of Zuid-Afrika komt, ben je waarschijnlijk niet bekend met vierwegstops (ook 'all-way stops' of 'four-way stops' genoemd). Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit kruispunten met meerdere takken. Op deze kruispunten moet al het naderend verkeer stoppen. Wanneer dit is gebeurd, mogen voertuigen doorrijden in de volgorde waarin ze zijn aangekomen. Als het erop lijkt dat alle voertuigen op hetzelfde moment zijn aangekomen, dan geldt de voorrang-van-rechtsregel (of 'priority-to-the-right'). Deze kruisingen zijn duidelijk gemarkeerd met zeshoekige STOP-borden of ALL WAY-borden, evenals borden waarin het aantal takken wordt aangegeven.

 

Verkeerslichten

De Verenigde Staten volgt de universele kleurcode voor verkeerslichten (ook stoplichten genoemd). Groen betekent doorrijden, rood betekent stoppen en oranje betekent stoppen als je dit veilig kan doen. Volgens deze code geven pijlen aan of je kan afslaan of niet. Bij een rood licht is rechts afdraaien toegestaan nadat je voorrang hebt verleend aan voetgangers en andere voertuigen, op voorwaarde dat er geen verkeersbord is die dit maneuver verbiedt (let op de borden ‘NO RIGHT ON RED TURN’).

 

Rotondes

In de Verenigde Staten zijn er weinig rotondes (of rondepunten). Als je er een tegenkomt, moet je voorrang verlenen aan het circulerende verkeer (dat van links komt) voordat je de rotonde oprijdt.

 

Richtingsaanwijzers

De kleur van de richtingsaanwijzers in de Verenigde Staten is rood of oranje, afhankelijk van het voertuig.

 

Het autosnelwegsysteem (Highway System)

In de Verenigde Staten wordt het netwerk van de belangrijkste wegen, autosnelwegen (highways) en autowegen (interstates) aangeduid als de 'NHS' of het 'National Highway System'.

 

Autowegen (interstates) 

Het interstate-systeem, met een lengte van 77.000 kilometer (bijna 50.000 mijl), is bijna zo ingewikkeld als de officiële naam: de 'Dwight D. Eisenhower National System of Interstate and Defense Highways’. Deze snelwegen zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze gemarkeerd zijn met rode en blauwe schilden.

 

De wegen die deel uitmaken van de interstate staan bekend als 'freeways' en doorgaans hebben ze de hoogste snelheidslimieten in de staat. De interstates zijn toegankelijk via in- en uitritten en soms wordt er tol aangerekend.

 

Het netwerk volgt een nummeringssysteem. Als algemene regel geldt dat highways die van oost naar west lopen, beginnen met de letter 'I' gevolgd door een even nummer. De highways die van noord naar zuid lopen krijgen een even nummer na de 'I' toegewezen. De interstates met een even nummer worden van zuid naar noord gerangschikt, terwijl alle interstates met een oneven nummer van west naar oost worden gerangschikt.

 

Dit kan een beetje verwarrend overkomen wanneer freeways lang zijn, draaien en in verschillende richtingen lopen! Probeer te onthouden dat de richting wordt bepaald door de 'algemene richting' van de hele freeway. Op die manier zal je waarschijnlijk de weg niet kwijtraken.

 

Sommige interstates hebben drie cijfers. Dit zijn secundaire snelwegen, zoals ringwegen of toegangswegen naar het stadscentrum. Het derde cijfer wordt voor het nummer van de hoofdinterstate geplaatst. De I-310 is bijvoorbeeld en secundaire autoweg van de I-10.

 

Als je langs freeways rijdt, zie je 'mijlaanduidingen'. Het systeem begint in het zuidelijke of westelijke uiteinde. De nummering begint opnieuw van 0 wanneer een freeway een zuidelijke of westelijke staatsgrens kruist.

 

Wegen

Voorafgaand aan de snelwegen waren er 'US routes'. Er bestaan nog steeds enkele 'routes' in het land. Deze hebben hun eigen nummeringssysteem (dat vergelijkbaar is met dat van de interstates) en worden aangeduid met een zwarte en witte kleur. Elke route is een beetje anders - sommige zijn freeways, andere zijn tolwegen en nog andere zijn zeer uniek. Waar er tol wordt geheven, is er ook altijd een tolvrije optie in de buurt beschikbaar.

 

Staatswegen (State highways)

De NHS loopt de hele Verenigde Staten door, maar elke staat heeft ook zijn eigen netwerk dat bestaat uit 'State highways'. Deze wegen (die stadjes en steden met elkaar verbinden) variëren in kwaliteit, zoals de state highway-aanduidingen die verschillende vormen kunnen hebben. Enkele veel voorkomende aanduidingen zijn staatsvlaggen, de vorm van de staat en ronde schilden.

 

Verkeersborden

Het is belangrijk om vertrouwd te raken met de Amerikaanse verkeersborden voordat je je roadtrip begint. Hieronder vind je enkele van de meest voorkomende borden om op te letten.

 

Snelheidsborden

De meeste snelheidsborden zijn wit en vierkant van vorm met zwarte letters, hoewel deze van staat tot staat iets kunnen verschillen. Een andere groep borden gebruik hetzelfde ontwerp: het bord 'regeling van de verkeersstroom'. Deze borden geven instructies over bepaalde manoeuvres, zoals ‘DO NOT PASS’ of ‘TRUCKS USE RIGHT LANE’.

 

Voorrangs-, verbods- en gebodsborden

De meeste voorrangs-, verbods- en gebodsborden zijn rood, zwart en wit, alhoewel hun vorm sterk kan variëren. De meeste borden, zoals STOP-borden of YIELD-borden (voorrang verlenen) zijn in het hele land dezelfde, waarbij andere borden van staat tot staat anders kunnen zijn. Het STOP-bord is zeshoekig en het YIELD-bord is driehoekig. Een andere nationaal bord is het verbodsbord – een cirkel met een symbool en een rode schuine streep door het midden. Het symbool geeft een manoeuvre aan en de rode schuine streep geeft aan dat het afgebeelde manoeuvre verboden is (bijvoorbeeld 'niet rechts afslaan').

 

Spoorwegovergangsborden

Dit zijn witte borden in de vorm van een kruis waarop ‘RAILROAD CROSSING’ is aangebracht. In sommige staten zijn dit gele cirkelvormige borden waarop de letters 'RR' zijn aangebracht.

 

Waarschuwingsborden

De meeste waarschuwingsborden hebben een ruitachtige vorm en zijn geel en zwart van kleur (tenzij ze oranje zijn; in dit geval zijn het wegenwerkborden). Hun doel ervan is om weggebruikers in te lichten over de komende gevaren of veranderingen, zoals bochten, aanliggen wegen, kronkelende wegen, verkeerslichten, hulpverleningsvoertuigen, spoorwegen, dieren, kinderen, samenvoegingen van rijstroken, voetgangers, verdeelde snelwegen of wegvernauwingen wegen, om er maar enkele op te noemen! Deze borden worden ook gebruikt om natuurrampen aan te geven; bijvoorbeeld een harde wind of ijzige omstandigheden.

 

Richtingsborden

Als je de weg niet wilt kwijtraken, moet je deze borden in de gaten houden. Ze hebben een groene en witte kleur en geven belangrijke richtingsinformatie aan, bijvoorbeeld opkomende afritten en de afstand tot nabijgelegen bestemmingen. Ze geven ook populaire toeristische bezienswaardigheden in de omgeving aan, evenals luchthavens, treinstations en tolwegen. In enkele staten kunnen ze een bruine, of blauwe en witte kleur hebben in plaats van het veelvoorkomende groen en wit.

 

Tolwegen

Tolwegen, die ook 'turnpikes' worden genoemd, zijn in een aantal staten in de Verenigde Staten te vinden. Zoals verwacht zijn tolwegen in hele land zeer verschillend. Sommige kunnen elektronisch worden betaald met behulp van systemen, zoals de 'E-Z Pass', en andere niet. Je huurcamper kan uitgerust zijn met een elektronische pass; vraag je leverancier ernaar bij de ophaling (met deze pass kan je de tol op een latere datum betalen). Alle tolwegen kunnen ook met contact geld worden betaald. Wil je weten hoeveel elke tolweg kost? Gebruik de tolberekenaar op de website ‘The Toll Roads’.

Het vermijden van tolwegen komt vaak voor in de Verenigde Staten. Dit wordt 'shunpiking' genoemd. Als je de tijd hebt om alternatieve wegen te nemen, kan je geld besparen (tenzij je het bespaarde geld uiteindelijk uitgeeft aan benzine!). Bovendien kun je door te 'shunpiken' interessante dorpjes en stadjes leren kennen die je anders nooit zou tegenkomen.

 

Parkeren

Het vinden van een parkeerplek in kleine steden of landelijke gebieden is meestal een eitje; er zijn tal van goedkope of gratis parkeerterreinen of parkeerplaatsen langs de weg. Let wel op de sneeuwstraten ('snow streets') tijdens de wintermaanden. Bij zware sneeuwval moeten de stoepranden in bepaalde zones vrij worden gehouden, zodat sneeuwruimers er door kunnen rijden.

In de grote steden kan het moeilijker zijn een parkeerplaats te bemachtigen. Hoewel elke stad anders is, vind je hieronder een aantal algemene richtlijnen om in gedachten te houden.

 

Gekleurde stoepranden

In sommige zones zijn de stoepranden beschilderd met strepen in verschillende kleuren, waarbij elke kleur het soort parkeren aangeeft dat is toegestaan of niet toegestaan. Groen betekent dat je mag parkeren, zolang je de vermelde tijdsbeperkingen respecteert. Rood betekent dat je in geen enkel geval mag stoppen of parkeren. Blauw betekent dat je mag parkeren als je een invalidenkaart hebt. Wit betekent dat de parkeerplaats is gereserveerd voor het oppikken en afzetten van passagiers. Geel betekent dat de parkeerplaats alleen een zone is voor het laden en lossen van vrachtwagens.

 

Parkeerborden

Deze borden zijn vrij algemeen in het hele land. Het bord 'NO PARKING’ is doorgaans rood en wit van kleur. Het bord ‘NO STANDING’ heeft hetzelfde ontwerp en betekent dat je een paar ogenblikken mag stilstaan, maar je mag er niet parkeren.

In zones waar je mag parkeren, moet je letten op groene en witte borden. Deze bevatten informatie over regels waar je je dient aan te houden. Er kunnen bijvoorbeeld tijdsbeperkingen van toepassing zijn of de parkeerzone kan betalend zijn.

 

Betaald parkeren

De twee meest voorkomende opties voor betaald parkeren zijn parkeerautomaten – automatische apparaten langs de kant van de straat die munten aanvaarden – en betaalde parkeerterreinen, die zich meestal in particuliere garages of gebouwen bevinden en doorgaans verschillende betaalmethoden, zoals kaarten, aanvaarden.

 

Aanvullende informatie over het rijden in de Verenigde Staten

Nu je een beter inzicht hebt in de Amerikaanse verkeersregels, willen we je nu enkele tips en trucs geven om je reis veilig en comfortabel te maken.

 

Noodnummers

In het geval van een noodsituatie bel je naar 911. Dit is het nummer dat je moet bellen voor dringende hulp met betrekking tot branden, misdaden, auto-ongevallen of andere noodsituaties. Normaal gezien moet je dit nummer vanaf elke telefoon kunnen bellen, zelfs al het niet verbonden is met een Amerikaanse netwerk. Bezoek voor meer informatie de website 911.gov.

 

Verzekering

Volgens het burgerlijk rechtssysteem in de Verenigde Staten is een voertuigverzekering en aansprakelijkheidsverzekering verplicht. Je camperleverancier is normaal gezien verantwoordelijk voor de voertuigverzekering (deze wordt gewoon aan het huurbedrag toegevoegd). Het is echter jouw verantwoordelijkheid om een aansprakelijkheidsverzekering aan te gaan. Deze kan ook door je camperleverancier worden voorzien, hoewel dit niet altijd het geval is. Je moet dit dus zeker controleren. Je kan ook een aansprakelijkheidsverzekering aan je reisverzekering toevoegen.

 

Schoolbussen

Voertuigen in beide richtingen zijn wettelijk verplicht om te stoppen en te wachten als de rode lichten van gele schoolbussen knipperen. Bussen laten deze lichten knipperen wanneer schoolkinderen in- of uitstappen, zodat ze veilig kunnen oversteken. De enige uitzondering op deze regel is wanneer je op een verdeelde snelweg rijdt en je je aan de andere kant van weg bevindt waarop de vermelde bus rijdt. Alleen in dit geval mag je doorrijden.

 

Geopende verpakkingen van alcoholische dranken

In de Verenigde Staten gelden strenge wetten over open verpakkingen met alcohol in voertuigen (bv. flessen en blikjes). Het is illegaal om met geopende verpakkingen met alcoholische dranken te rijden. Zelfs flessen waar de dop opnieuw is opgeschroefd, zijn niet toegelaten, tenzij ze zich in de kofferbak bevinden en de bestuurder en alle passagiers er geen toegang tot hebben.

 

Rechts inhalen

Bij het reizen op wegen met meerdere rijstroken, is het toegestaan om rechts en links in te halen. Links inhalen is de voorkeursoptie, maar hou voor de zekerheid voertuigen in de gaten die links willen inhalen. Als je een camper bestuurt, zullen veel voertuigen je waarschijnlijk willen inhalen. Dit is iets dat je niet mag vergeten.

 

Informatie die je kan helpen bij het plannen van je reis

Hieronder vind je nuttige informatie en links naar de belangrijkste websites, die je  allemaal zullen helpen bij het plannen van je reis voordat je achter het stuur plaatsneemt.

 

Officiële websites

Belangrijke reisinformatie over elke staat is te vinden op de website50states.com. Deze bron is een grote hulp bij het plannen van je reis en wanneer je op de weg bent.

 

Rustplaatsen en diensten

De Verenigde Staten is een gigantisch land en heeft een aantal zeer, zeer lange autosnelwegen. Je zult zeker optimaal gebruik willen maken van deze rustplaatsen! Op freeways moet je zeker op de blauwe borden letten; deze informeren je over de diensten, restaurants en accommodatiemogelijkheden bij nabijgelegen afritten. Af en toe kun je bedrijfslogo's op deze borden zien; bedrijven betalen hiervoor.

Op tolwegen zijn de rustplaatsen gecommercialiseerd en hebben daarom een zeer uitgebreid aanbod. Je vindt er bijna altijd restaurants, winkels en gratis wifi. Op andere autosnelwegen worden de rustplaatsen meestal gefinancierd door de staatsoverheid. Deze rustplaatsen zijn doorgaans uitgerust met basisfaciliteiten, zoals openbare toiletten, parkeerruimte en, als je geluk hebt, automaten en informatiezuilen.

 

Toelatingseisen

De eisen om tot de Verenigde Staten te worden toegelaten hangen af van welk land je afkomstig bent. Burgers uit verschillende landen komen in aanmerking voor een aanvraag voor een ESTA-visumvrijstelling, waarmee ze 90 dagen in het land kunnen verblijven (ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization). Landen die voor ESTA in aanmerking komen zijn onder andere Nieuw-Zeeland, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Chili en het grootste deel van West-Europa. Als je land niet in deze lijst voorkomt, dan moet je het niet-immigratievisum 'B' aanvragen.

 

Over de grenzen heen rijden

Er zijn geen controles tussen de staatsgrenzen, maar zoals we hierboven al hebben beschreven, kunnen de verkeersregels tussen de verschillende staten enigszins afwijken. Als je naar Mexico of Canada wil reizen, dan moet je natuurlijk wel gecontroleerde internationale grenzen overschrijden. Houd er rekening mee dat je verhuurbedrijf je kan verbieden om met de camper naar een ander land te reizen. Sommige bedrijven geven je toelating om naar Canada te reizen, maar de meeste bedrijven laten je niet toe om naar Mexico te reizen. Elk camperverhuurbedrijf is anders. Vergeet dus niet je huurovereenkomst na te kijken. Als je een internationale grens wil oversteken, zorg er dan voor dat je de juiste documenten en visa hebt.

 

Rijden in de winter

Als je van plan bent om in de winter te reizen, moet je op voorhand plannen maken en je voorbereiden op sneeuw en zware omstandigheden. Er zijn een paar essentiële artikelen die je bij je moet hebben als je in de kou wil reizen. Een zak kattenbakvulling of zand voor extra tractie van de wielen (in het geval je vast komt te zitten!), warme kleding en extra voedsel. Je kan ook overwegen om een camper met vierwielaandrijving te huren. Het kan ook zijn dat de motor vastvriest. Het is ook belangrijk de brandstoftank regelmatig bij te vullen. Neem geen risico's met een bijna lege tank! Voor je gemoedsrust kun je enkele tips voor het rijden in de winter van The Weather Network bekijken voordat je vertrekt.

 

We hopen dat deze gids voor het besturen van een camper in de VS je heeft geholpen bij het plannen van je reis. Wij wensen je een veilige en leuke roadtrip.

 

Algemene disclaimer

Deze informatie wordt u aangeboden op een 'best intention'-basis. Hoewel we ons best doen om ervoor te zorgen deze informatie foutloos is, garanderen wij niet de juistheid of geschiktheid voor het beoogde doel