Verenigd Koninkrijk locaties van camperbusjes

De beste verhuurbedrijven voor campers in het Verenigd Koninkrijk 
Plan met behulp van Motorhome Rupublic uw perfecte vakantie in het Verenigd Koninkrijk. De vraag is waar u als eerste naartoe reist als u uw camper heeft gehuurd. Het fijne van het Verenigd Koninkrijk is dat het niet uitmaakt of u naar het noorden, zuiden, oosten of westen reist, er is nergens in de wereld zo’n verscheidenheid aan landschappen, bezienswaardigheden en activiteiten en de gastvrijheid van het Britse volk. Engeland, Schotland, Wales of Noord Ierland – u heeft ruime keus. Dus vergelijk de beste deals om een camper te huren en boek uw reis, het kan niet makkelijker worden.
 

Huur een camper om van de Engelse steden te genieten

Het maakt niet uit welke regio u kiest voor uw camperreis in het Verenigd Koninkrijk, u zult ongetwijfeld genieten van een gedenkwaardige vakantie. De focus ligt natuurlijk op Londen, met meer dan acht miljoen inwoners. In het centrum zijn er echter niet veel plekken om met een camper te overnachten, dus u zult in de buitenwijken moeten zoeken. Maar kijk niet alleen naar de hoofdstad, er zijn nog genoeg andere redenen om met een gehuurde camper op stap te gaan.
 
De natuurlijke schoonheid van het strand aan de zuidkust, het karakter van de Norfolk Broads in East Anglia, de culturele attracties van Liverpool en Manchester, Schotland’s verbazingwekkend mooie schoonheid en de charmes van Noord Ierland – het is te veel om op te noemen.
 

Haal uw gehuurde camper op bij het vliegveld

Het voordeel van het boeken van een camper bij Motorhome Republic is het feit dat we zoveel locaties hebben waar de campers opgehaald kunnen worden. Of het nu in Belfast, Birmingham, Glasgow, Newcastle, etc… klik op het filter en kies de ideale ophaalplek. Onze vriendelijke klantenservice kan u helpen met elke vraag die u heeft. Al weet u misschien niet zoveel van de topografie van het Verenigd Koninkrijk, we zorgen ervoor dat u weet waar u naartoe gaat.
Dat is belangrijk, zeker als u met de hele familie met de camper op vakantie gaat.
 

De wonderen der natuur in het Verenigd Koninkrijk

Doordat het Verenigd Koninkrijk één van de meest bezochte reisbestemmingen van Europa is, is er een grote keuze aan bedrijven, waarbij campers gehuurd kunnen worden.  Motorhome heeft daarom de goedkoopste aanbiedingen het snelst online. Zodra u heeft besloten om in het VK te gaan reizen met uw ‘reizende hotel’, is de volgende stap om te beslissen waar u precies naartoe wilt. Hier zijn een paar suggesties:
 

Campervakanties aan de zuidkust van het Verenigd Koninkrijk:

Deze regio wordt gezien als één van de mooiste regio’s van Europa, zeker omdat hier het adembenemende Land’s End van Cornwall ligt. Het kustgebied, de Jurrassic Kust van Dorset genaamd, biedt een prachtig uitzicht op de kristalblauwe zee en schitterende zandstranden, terwijl Brighton een ongelofelijk mooie,  relatief grote stad is, met een groot aantal clubs, bars en restaurants. Het lijkt erg op de zuidkust van Londen, maar het is lang niet zo druk. Of steek even het water over naar de Needles van het eiland van Wight als een soort symbolische overgang naar het zuiden!
 

Met uw camper naar het oosten:

Wat vind u van de Norfolk Broads? Het is een zeer populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige rivieren en het landschap biedt een uitgebreid aanbod van wilde dieren en leuke, ontspannende cruises. Verder naar het zuidoosten ligt de pittoreske kathedraal van de stad Canterbury en dit is één van de drukst bezochte steden van het Verenigd Koninkrijk. Een interessante, historische locatie, dat is natuurlijk het hoogtepunt van het VK.
 

Met uw camper westwaarts

De bergen in Wales worden ook steeds populairder. Dit gebied is zeer geschikt voor een rondreis met een camper, u kunt naar de prachtige Brecon Beacons in het zuiden gaan, of naar de berg Snowdownia in het noorden, ook al moet u waarschijnlijk de camper daar parkeren en een rondleiding boeken. U kunt er ook fantastische, jeugdige steden zoals Cardiff en Swansea gaan ontdekken. De ‘Mumbles’ van Swansea moet u echt zien tijdens uw campervakantie.
 

De Noorderlichten

Door de vele sportevenementen en internationale tentoonstellingen die in Liverpool, Manchester in Engeland en in Glasgow en Edinburgh in Schotland worden gehouden zijn dit toonaangevende steden in Europa. Naast de culturele en muzikale hoogtepunten die hier te vinden zijn, zijn deze bestemmingen ook populair door de restaurants en het bruisende nachtleven – en de nuchtere mensen zijn ook geweldig!
 

Gebouwd voor een camperavontuur

Door ons echte internationale klantenservice team, kan Motorhome Republic u helpen bij het samenstellen van de perfecte reis door het Verenigd Koninkrijk, maakt niet uit waar u het liefst naartoe gaat. Boek vandaag nog uw fantastische deal.

Ontdek de schoonheid van Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland met onze gids voor het besturen van een camper in het Verenigd Koninkrijk.

Het huren van een camper is een van de beste manieren om het Verenigd Koninkrijk in al haar prachtige glorie te zien. Het Verenigd Koninkrijk, een land van vele rijke culturen, landschappen en natuurlijk de fascinerende geschiedenis, biedt voor elk wat wils. Met een selfdrive vakantie kun je van dit alles genieten zonder iets te moeten missen. Alhoewel een uitgebreid treinnetwerk de stadscentra verbindt, vind je de echte charme weg van de gebaande wegen - van schilderachtige plattelandspubs tot kleine kustdorpen; interessante plekken om te verkennen zijn er in overvloed.

Het wegennet wordt goed onderhouden en is in de meeste delen zeer geavanceerd. Alhoewel je in sommige gebieden ommuurde landweggetjes en geplaveide straten zal tegenkomen, bestaat het merendeel van de wegeninfrastructuur uit moderne, efficiënte wegen; denk aan autowegen met meerdere rijstroken en tolwegen.

Deze gids voor bestuurders bevat alles wat je moet weten om gemakkelijk op de Britse wegen te kunnen rijden.

 

Slechts een ding voordat we beginnen: vergeet niet om links te rijden!

In het Verenigd Koninkrijk rijd je aan de linkerkant van de weg. Veel mensen hebben hier moeite mee. Als je gewend bent om rechts te rijden, wees dan extra voorzichtig en vergeet niet links te rijden wanneer je op een kruispunt hebt afgeslagen. Het is ook een goed idee om wat tijd te spenderen aan het leren kennen van je camper, zoals de richtingsaanwijzers, ruitenwissers en de versnellingsbak natuurlijk. Deze bevinden zich waarschijnlijk allemaal aan de andere kant.

 

Verkeersregels in het Verenigd Koninkrijk

De officiële gids voor het rijden in het Verenigd Koninkrijk is 'The Highway Code'. Er zijn twee versies: De versie voor Groot-Brittannië (voor Engeland, Wales en Schotland, die zowel in het Engels en het Wels beschikbaar is) en de versie voor Noord-Ierland, die in het Engels en Iers beschikbaar is.

 

Snelheidsbeperkingen

In het Verenigd Koninkrijk worden afstanden aangegeven in mijl en niet in kilometer. De snelheid op snelheidsborden wordt aangegeven in mijl per uur (mph). Op autosnelwegen en autowegen met dubbele rijstroken is de standaard maximumsnelheid 70 mph. De snelheid op autowegen met dubbele rijstroken is 60 mph en in stedelijke gebieden 30 mph.

   Mijl   

Kilometer

30

40

50

60

70

48

64

80

96

112

  

Alcohollimieten

De alcohollimiet in het Verenigd Koninkrijk is 35 microgram per 100 milliliter uitgeademde lucht. De alcohollimiet in het bloed is 80 milligram per 100 milliliter bloed. We raden je echter aan geen alcoholische dranken te drinken voordat je achter het stuur plaatsneemt.

 

Veiligheidsgordels

Alle passagiers (en de bestuurder) zijn verplicht om deveiligheidsgordel te dragen wanneer de camper in beweging is. Het is de verantwoordelijkheid van de bestuurder om passagiers jonger dan 14 jaar hierop te wijzen. Als je met kinderen reist, moet de bestuurder er ook voor zorgen dat ze in een goedgekeurd kinderzitje zitten.

 

Mobiele apparaten

Het gebruik van mobiele apparaten die in de hand worden vastgehouden, is tijdens het rijden verboden. Handenvrije sets zijn toegestaan, maar politieagenten hebben het recht je te beboeten als ze van mening zijn dat je afgeleid en onveilig rijdt omwille van je handenvrij apparaat.

 

Rijbewijs

Buitenlandse bezoekers in het Verenigd Koninkrijk mogen gedurende 12 maanden een voertuig besturen, zolang ze een geldig rijbewijs uit hun thuisland hebben en minimaal 17 jaar oud zijn. Bezoekers uit bepaalde landen, zoals die uit de EU, kunnen hun rijbewijs gedurende maximaal drie jaar gebruiken. Als je rijbewijs niet in het Engels is, wordt het aanbevolen om een internationaal rijbewijs aan te vragen.

 

Richtingsaanwijzers

Richtingsaanwijzers, ook wel 'signals' genoemd, worden gebruikt om je intenties aan andere weggebruikers kenbaar te maken voordat je een maneuver, zoals het veranderen van rijstrook, links of rechts afslaan of het verlaten van een parkeerplaats, uitvoert. Vergeet niet dat richtingsaanwijzers enkel je intentie aangeven; als je je richtingsaanwijzers gebruikt, zijn andere bestuurders niet verplicht om je voorrang te verlenen. Vergeet niet enkele seconden te wachten voordat je het maneuver uitvoert en wacht altijd tot het veilig is.

 

Rijstroken

Rijstrookmarkeringen

Het midden van de weg wordt gemarkeerd door een onderbroken witte streep of twee witte strepen (één doorlopend en één onderbroken). Wanneer er alleen een onderbroken witte streep is, mag je inhalen als het veilig is om dit te doen. Je mag ook inhalen als er twee witte strepen zijn en de dichtstbijzijnde streep onderbroken is, als je het maneuver kan beëindigen voordat de dichtstbijzijnde streep doorlopend wordt. Wanneer de dichtstbijzijnde streep doorlopend is, mag je niet inhalen.

 

Rijstrookverdelers

Deze worden gebruikt om verschillende rijstroken te markeren voor voertuigen die in dezelfde richting rijden op wegen met meerdere rijstroken, zoals autosnelwegen. Je moet op je rijstrook blijven rijden. Als je van rijstrook moet veranderen, gebruik dan je richtingsaanwijzers, controleer het verkeer en de dode hoek met je achteruitkijkspiegels en voer het maneuver alleen uit als het veilig is.

 

Andere voertuigen inhalen

Als je een ander voertuig moet inhalen, doe dit dan aan de rechterkant. Voer dit maneuver alleen uit als de weg vrij is en er genoeg ruimte is voor de auto die je wilt inhalen. Wanneer je een camper bestuurt, zal je merken dat andere voertuigen je willen inhalen; als het veilig is, verplaats de camper dan naar de linkerkant van de rijstrook en geef ze voldoende ruimte om te kunnen inhalen.

 

Stop- en voorrangsborden

Bij een stopbord moet je volledig stoppen en wanneer het veilig is, mag je doorrijden. Bij voorrangsborden hoef je niet volledig te stoppen, maar je moet voorrang verlenen aan andere bestuurders voordat je mag doorrijden.

 

Verkeerspunten en kruispunten

Er zijn vele soorten verkeerspunten in het Verenigd Koninkrijk; hieronder vind je de belangrijkster waar je op moet letten:

 

Dambordkruispunten (Box junctions)

Dambordkruispunten, die worden gemarkeerd door gekruiste gele strepen, hebben een vierkante vorm en komen alleen in het Verenigd Koninkrijk voor. Je moet wachten om het vak op te rijden tot je rijstrook vrij is, met een uitzondering: als je naar rechts afdraait, maar dit niet kan doen, mag je het vak oprijden en wachten tot het veilig is om door te rijden.

 

Verkeerslichten

Het Britse verkeerssysteem volgt de universele kleurcode die je in de meeste landen ziet; groen betekent dat je mag doorrijden, rood betekent dat je moet stoppen en oranje betekent dat je moet stoppen als het veilig is. Sommige verkeerslichten hebben ook gekleurde pijlen die aangeven of het veilig is om alleen te draaien.

 

Rechts afdraaien

Bij het rechts afdraaien kruis je het tegemoetkomende verkeer. Wees daarom extra voorzichtig en verleen voorrang aan tegenliggers voordat je afdraait. Tijdens het wachten, rijd je indien mogelijk in een gemarkeerde voorsorteerstrook om rechts af te slaan of plaats je voertuig zo dicht en veilig mogelijk tegen de middelste streep om te voorkomen dat je andre voertuigen ophoudt.

 

Rotondes

Rotondes, die in een aantal landen 'rondpunten' wordt genoemd, worden niet geregeld door verkeerslichten en daarom zijn hier de voorrangsregels van toepassing. Als je een rotonde nadert, moet je vertragen, je richting aangeven en voorbereid zijn om je voorrang af te staan. Wanneer de weg vrij is, draai je naar links en rij je de rotonde op. Juist voordat je de rotonde verlaat, gebruik je de linkerrichtingsaanwijzer om andere bestuurders op de hoogte te brengen dat je de rotonde verlaat.

 

Hulpdienstvoertuigen

Let op hulpdienstvoertuigen, zoals politiewagens, ambulances en brandweerwagens. Deze voertuigen zijn meestal fel gekleurd en gemakkelijk herkenbaar. Als de blauwe, rode of groene lichten knipperen of als ze met hun koplampen knipperen of als de sirene actief is, moet je deze voertuigen voorrang verlenen en langs de kant gaan staan zodat ze kunnen passeren (als het veilig is om dit te doen).

 

Verkeersborden

Hier zijn een aantal veelvoorkomende verkeersborden waar je op moet letten:

 

Rode, witte en zwarte borden

Verkeersborden met deze kleuren geven doorgaans een gebod, waarschuwing of verbod aan. Besteed speciale aandacht aan deze borden en wees extra voorzichtig.

 

Snelheidsborden

Deze borden zijn wit en rond van vorm, met een rode rand en zwarte cijfers.

 

Verbodsborden

Net als bij snelheidsborden zijn verbodsborden ook wit en cirkelvormig met rode randen. In het midden wordt er een afbeelding weergegeven die instructies, zoals 'geen fietsers' of 'niet naar links afdraaien', aangeven.

 

Stopborden

Op deze zeshoekige, rode borden staat het woord 'STOP' geschreven in duidelijke witte letters.

 

Voorrangsborden

Dit zijn driehoekige borden met een rode rand waarop in zwarte letters 'Give Way' staat geschreven.

 

Waarschuwingsborden

Net als bij voorrangsborden hebben waarschuwingsborden een driehoekige vorm. Ze hebben wel afbeeldingen en symbolen die opkomende gevaren, zoals kruispunten, verkeerslichten, scherpe bochten, wegversmallingen of gelijkvloerse kruisingen, aangeven.

 

Gebodsborden

Deze borden geven rij-instructies of -informatie aan, zijn meestal blauw en wit en gebruiken symbolen om acties aan te geven, zoals pijlen.

 

Parkeerborden

Deze zijn blauw en vierkant met in het midden een witte 'P'. Als er parkeerbeperkingen gelden, worden deze duidelijk en gedetailleerd op het bord vermeld.

 

Richtingsborden

Dit zijn borden die opkomende autosnelwegen, wegen of bestemmingsinformatie aangeven en ze zijn doorgaans blauw en wit. Deze bevatten richtingen, plaatsnamen en afstanden en zijn groen en wit op primaire wegen of zwart en wit op niet-primaire of lokale wegen.

 

'Niet wachten'- of 'Niet stoppen'-borden

Deze borden zijn blauw van kleur en cirkelvormig en hebben een of twee diagonale strepen.

 

Wegenwerkborden

Dit zijn gele borden die wegwerkzaamheden aangeven en ze bevatten informatie over wegwerkzaamheden in uitvoering. Deze gaan meestal samen met tijdelijke snelheidsborden.

 

Borden voor bezienswaardigheden

Let goed op de bruine en witte borden, omdat deze een nabijgelegen bezienswaardigheid, zoals toeristische attracties, dierentuinen of historische sites, aangeven. Deze borden worden ook gebruikt om openbare voorzieningen, zoals toiletten en picknickplaatsen, aan te geven.

 

Parkeren in het Verenigd Koninkrijk

Het gemak waarmee je een parkeerplaats kan vinden, varieert sterk in het Verenigd Koninkrijk. In grote steden als Londen kan dit een hele uitdaging zijn. Omwille van de grootte van een gemiddelde camper, is het waarschijnlijk beter om het openbaar vervoer te gebruiken. In kleinere steden waar het openbaar vervoer niet geweldig is, is er gelukkige voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

 

Gratis parkeren

Als algemene regel kun je stellen dat je gratis mag parkeren op gemarkeerde parkeerstroken of op de weg, maar de volgende uitzonderingen zijn van toepassing:

 • Je mag niet parkeren op de pechstrook van een autosnelweg
 • Je mag niet parkeren op een taxistrook of zebrapad
 • Je mag niet parkeren op een weg met twee dubbele witte strepen in het midden
 • Je mag niet parkeren op tramstroken, busstroken of fietspaden wanneer deze worden gebruikt
 • Je mag niet parkeren op minder dan 10 meter van een kruispunt
 • Je mag niet parkeren op een clearway (autoweg met stopverbod)
 • Je mag niet parkeren waar er dubbele gele strepen of een witte zigzagstreep is.

Als je twijfelt, zoek je parkeerborden; deze geven informatie over enige beperkingen die van toepassing kunnen zijn. Sommige parkeerplaatsen zijn alleen voor bewoners bestemd; deze zijn duidelijk gemarkeerd met ‘Resident permit holders only’.

 

Betaald parkeren

Als je geen vrije parkeerplaats te pakken kan krijgen, zijn er tal van betaalde parkeerruimten om uit te kiezen. In de meeste gevallen worden deze beheerd door de lokale gemeentebesturen en je moet betalen bij een parkeerautomaat; zorg ervoor dat je altijd wat munten bij je hebt.

Je kan je voertuig ook parkeren op betaalde parkeerplaatsen in particuliere parkeergarages; aangezien deze niet door het gemeentebestuur worden beheerd, lopen de prijzen sterk uiteen. Verwacht hoge prijzen bij toeristische attracties of in grote steden.

 

Het Britse wegennet

Autosnelwegen, A-wegen, B-wegen en lokale wegen maken deel uit van het Britse wegennet. Hieronder vind je een overzicht van elk wegtype.

 

Autosnelwegen (Motorways)

Deze wegen, die duidelijk gemarkeerd zijn, hebben op- en afritten en het voorvoegsel 'M'. Dit zijn snelwegen met dubbele rijstroken in elke richting. Alle belangrijke snelwegen hebben een nummer gekregen. De M1-M6 ligt in Engeland en Wales en de M7-M9 in Schotland. Kleinere snelwegen, die met de belangrijkste snelwegen zijn verbonden, krijgen een tweede nummer. De M18 bijvoorbeeld is verbonden met de M1 en de M80 met de M8. In Noord-Ierland is het nummeringssysteem anders dan in de rest van het Verenigd Koninkrijk; zo is er de M1, M2, M3 en M5, evenals een netwerk van kleinere snelwegen.

 

A-wegen

Dit zijn de primaire wegen die geen snelwegen zijn. Het nummeringssysteem is bijna identiek aan dat van snelwegen. Het enige verschil is dat de wegen worden aangeduid met een 'A' in plaats van een 'M', bijvoorbeeld A8-A9 en A38. Hier heeft Noord-Ierland ook een eigen onafhankelijk systeem, maar hetzelfde nummeringssysteem worden gebruikt.

 

B-wegen

Dit zijn belangrijke lokale wegen. Het nummeringssysteem is vergelijkbaar met dat van A-wegen. Ze hebben wel drie of vier cijfers na de letter 'B'.

 

Tolwegen

Het is opvallend dat er maar weinig tolwegen zijn in het Verenigd Koninkrijk. De meeste liggen in Engeland en in of in de buurt van Londen. De langste tolweg is de M6 Toll, die ook de naam ‘Birmingham North Relief Road’ heeft gekregen. Zoals de naam laat vermoeden, werd deze aangelegd om een alternatieve route te bieden en congesties te minimaliseren. Deze loopt parallel met de M6 en is volledig optioneel. De tolkosten op deze weg hangen af van het tijdstip. Om je een idee te geven: op weekdagen betaal je ongeveer vijf en een half pond.

 

Bij verschillende bruggen en tunnels in het Verenigd Koninkrijk moet je ook tol betalen. Hier enkele van de meest populaire:

 • Dartford Crossing (Greater London)
 • Humber Bridge (Kingston upon Hull)
 • Mersey Tunnels (Liverpool)
 • Severn Bridge (dicht bij Bristol, verbindt England met het zuidoosten van Wales)
 • Tyne Tunnel (tussen Newcastle en South Shields)

 

Congestieheffing

In Londen en Durham worden er in bepaalde zones en bepaalde tijdstippen congestieheffing aangerekend. Deze worden aangerekend om het verkeer te minimaliseren en mensen te ontmoedigen door zeer gecongestioneerde zones te rijden. In Londen is er een aangewezen 'congestiezone (Congestion Zone)', die het grootste deel van het stadscentrum beslaat. Als je deze kosten wil vermijden, gebruik je best het openbaar vervoer. Als je beslist om toch het stadscentrum binnen te rijden, kun je online betalen op Transport for London. In Durham geldt de congestieheffing alleen voor de Saddler Street in het stadscentrum. Je kan betalen door naar 0191 384 6633 te bellen of ‘The Parking Shop’ op Finchale Road te bezoeken.

 

Grillen bij het rijden op Britse wegen

Hoewel dit geen officiële 'verkeersregels' zijn, vind je hieronder enkele grillen waar je op moet letten bij het rijden op Britse wegen.

 

Smalle wegen

Wegen in Engeland zijn meestal zeer smal, vooral in residentiële zones. Vooral met een camper kan het een hele uitdaging zijn om tussen geparkeerde auto's en fietspaden te manoeuvreren! De kunst is om langzaam te rijden en zeer hoffelijk te zijn naar andere weggebruikers toe. Je moet vaak stoppen en voorrang verlenen aan tegenliggers; je kan aangeven dat je voorrang verleent door met je koplampen te knipperen of door dit met je handen te doen. In landelijke gebieden moet je ook uitkijken voor dieren op het wegdek.

 

Handgeschakelde versnellingsbak

Veel campers in het Verenigd Koninkrijk hebben een versnellingspook, die zich links van het stuurwiel bevindt. Als je gewend bent om aan de rechterkant van de weg te rijden of geen ervaring hebt met handgeschakelde versnellingsbakken, vraag dan om een voertuig met een automatische versnellingsbak bij de reservatie van je camper.

 

Dubbele rotondes

Wees niet verbaasd als je een dubbele rotonde tegenkomt! Deze komen vrij veel voor in het Verenigd Koninkrijk. Elke rotonde is een nieuw kruispunt. Dezelfde voorrangsregels zijn van toepassing. Dit kan betekenen dat je eerst moet stoppen op de eerste rotonde voordat je de tweede kan oprijden.

 

Grensovergangen

Een van de beste dingen van een selfdrive vakantie in het Verenigd Koninkrijk is dat je verschillende naties in een relatief klein gebied kan leren kennen. Je kan in Wales wakker worden en zonder veel gedoe naar Engeland rijden. Grenzen worden gemarkeerd, maar niet gecontroleerd. Van 'land' naar 'land' rijden is dus eenvoudig en plezierig.

 

Reisinformatie

Hieronder vind je enkele nuttige bronnen die je kunnen helpen je campervakantie in het Verenigd Koninkrijk te plannen.

 

Snelwegrestaurants

Rijden op de snelweg kan vervelend en vermoeiend zijn, dus zal je zeker gebruik willen maken van de meeste snelwegrestaurants. Deze zijn kleine winkelgebieden met benzinestations, supermarkten, fastfoodrestaurants en wifi. Ze zijn de perfecte plekken om te tanken, een hapje te eten en te rusten voordat je opnieuw de snelweg op moet.

 

Toeristische informatiecentra

Let op: Borden die gemarkeerd zijn met een kleine 'i' in het hele Verenigd Koninkrijk, geven een toeristisch informatiecentrum aan. Deze centra, die kaarten, gidsen en andere nuttige reisinformatie hebben, zijn de ideale plek om meer te weten te komen over plaatselijke bezienswaardigheden.

 

Nuttige websites

Plan je reis online met de hulp van deze geweldige websites:

 

Reisapps

Apps voor smartphones zijn steeds populairdere hulpmiddelen om reizen te plannen.

 • Als je geen navigatiesysteem hebt, kan Google Maps (beschikbaar op Android en iOS) je helpen je weg te vinden.
 • Gebruik WiFi Finder om ervoor te zorgen dat je het niet al te lang zonder internet hoeft te doen (iOS).
 • Het is moeilijk om in Londen een taxi te vinden. Hailo stuurt er onmiddellijk een naar je toe.
 • Houd een oogje op het plaatselijke weer met de app Met Office (beschikbaar op iOS en Android)
 • Ontdek heerlijke culinaire hoogstandjes met Foodspotting.
 • Reserveer op voorhand een huurcamper via de Airport Rentals App. Deze biedt een eenvoudige en handige manier om een voertuig te reserveren in verschillende locaties in het Verenigd Koninkrijk.

 

En tenslotte, veel plezier en een veilige reis! Alle geweldige herinneringen van je camperreis in het Verenigd Koninkrijk zijn onvergetelijk. Geniet van elk moment.

 

Algemene disclaimer

Deze informatie wordt u aangeboden op een 'best intention'-basis. Hoewel we ons best doen om ervoor te zorgen deze informatie foutloos is, garanderen wij niet de juistheid of geschiktheid voor het beoogde doel.