Door in Zweden, dat recht in het hart van Scandinavië ligt en aan Noorwegen en Finland grenst, een camper te huren, wordt je meegenomen op een roadtrip naar schilderachtige landschappen, ongelooflijk frisse lucht en een manier van leven waarvan je nog nooit eerder hebt geproefd. De kwaliteit van het leven in deze constitutionele monarchie is uitzonderlijk hoog en de Zweden zijn erg trots over de manier waarop ze voor elkaar zorgen dankzij hun gezondheidszorg- en onderwijssysteem. Onder de heerschappij van koning Carl XVI Gustaf is het rustige Zweden niet alleen een fantastische en bergachtige sneeuwsportbestemming. Hier in de zomer kamperen is ook een prachtige ervaring. Met zijn lange kustlijn, boeiende steden en gastvrije bevolking is het huren van een camper de perfecte vakantiekeuze.

Ga skiën in je camper

Hoewel het klimaat iets gematigder is dan in de andere Scandinavische landen, is het meenemen van je ski's in je camper of huurauto in Zweden altijd een goed idee. Skiën in Zweden is een zeer ontspannende activiteit met een aanbod aan bergen waaruit je kunt kiezen. Are is het beste resort waar je naar hartelust kunt skiën en snowboarden, maar de prijzen kunnen hoog zijn. Andere plekken zijn Riksgransen en Dalarna, met sneeuwval tussen Kerstmis en Pasen.

Wat te doen in Zweden

Met een bevolking van minder dan 10 miljoen, is Zweden niet een bijzonder groot Europees land, maar er zijn veel steden waarvan je kunt genieten. De meest populaire toeristische plek is natuurlijk Stockholm. En vergeet niet de Zweedse stereotypen, zoals Ikea, Abba en Volvo. Dit is een zeer trendy plek om te bezoeken. Stockholm, waar er bijna overal Engels wordt gesproken, is gebouwd op 14 eilanden. Het Vasa-museum en het Zweedse geschiedenismuseum, die bekend staan om hun historisch belang en traditie, geven je een beeld van de regio, terwijl het Koninklijk Dramatisch Theater en de Ericsson Globe altijd grote shows en evenementen organiseren.
 
Andere hotspots voor je campervakantie zijn Göteborg en Malmö en de verborgen juweeltjes, zoals het Kosterhavet Marine National Park en Skane met zijn prachtige bosbouw.

Nuttige tips voor het rijden in Zweden

  •     Je moet rechts op de rijbaan rijden.
  •     De maximumsnelheid op de grote snelwegen is 110 km/h en in de bebouwde kom 50 km/h, tenzij anders wordt aangegeven.
  •     Als je in de winter op reis gaat, kunnen winterbanden verplicht zijn. Controleer dit voordat je de weg opgaat. Je wilt zeker niet worden tegengehouden omdat je niet over de juiste uitrusting beschikt.
  •     In het geval van een noodsituatie, bel je het nummer 112.


Kampeertips - je huurcamper parkeren

Het Zweedse Allemansrecht is een daad van vrijheid voor personen die in Zweden reizen en kamperen, zolang ze het gebruikte land respecteren. Zwerfvuil en algemene schade aan het landschap worden dus niet aanvaard. Op veel openbare wegen kun je uitwijkhavens gedurende maximaal 24 uur en de aangewezen openbare ruimtes gebruiken. Wildkamperen is erg populair in Zweden, zodat je volop van je reis kunt genieten zonder van campings gebruik te moeten maken. Er moet dikwijls wel een kleine vergoeding worden betaald.
 
Zweden is een van de ongerepte juweeltjes van Europa die je niet over het hoofd mag zien. Reserveer vandaag nog je huurcamper bij Motorhome Republic zodat je zelf de reden kunt ontdekken. Geniet van je camperreis!