Er heerst een ongelooflijke warmte in Spanje en dan hebben we het niet alleen over het weerbericht. De Spanjaarden hebben een passie voor het leven en een huurcamper is een ideale vakantieoptie, omdat je je reisroute een aantal keer kunt veranderen. Dit land op het Iberisch Schiereiland verleid je op een manier zoals geen enkel ander land in Europa kan doen. Een obsessieve voetbalcultuur wordt gecombineerd met een breed scala aan restaurants en culinaire lekkernijen. Kustrestaurantjes zijn overal te vinden, terwijl de gebroken en fascinerende geschiedenis unieke architectuur en vele verhalen heeft achtergelaten. Of je nu de stad Barcelona of Madrid bezoekt, voor een kampeeravontuur kiest of gewoon naar een plek wil gaan waar je hart je mee naartoe neemt, het zal je nooit aan ideeën ontbreken.


Nuttige tips voor het huren van een camper

Vanwege het warme klimaat komt het huren van een camper in de winter uitzonderlijk veel voor. De mildere temperaturen stimuleren velen om erop uit te trekken en te genieten van een kampeervakantie in Spanje. Dit betekent echter ook dat het op de weg en op toeristische plekken heel druk kan zijn. Probeer altijd zo vroeg mogelijk te reserveren, zodat je optimaal van je camper kunt genieten. Er zijn uiteraard verschillen tussen de vele campings, maar er worden grote inspanningen geleverd om de algemene kwaliteit te verbeteren en alles wat je nodig hebt, zou bij de meeste betaalde faciliteiten beschikbaar moeten zijn. Er wordt ook bijna overal Engels gesproken. Als het moeilijk is om een camping in de grotere steden te vinden, kun je er ook veel in de buitenwijken vinden. Warm water en douches zijn gemakkelijk te vinden.
 
Doe tijdens de reis je camper altijd op slot en neem geen vreemden mee. Je kunt zelfs een alarm aanschaffen en waardevolle spullen achter slot en grendel bewaren wanneer je erop uit trekt om te wandelen en je camper onbeheerd achterlaat. Spanje is een ontzettend vriendelijk land, maar er kan toch wel eens iets mislopen.


Mogelijkheden om in Spanje een camper te huren

Motorhome Republic biedt een aantal opties om je camper op te halen. Velen zullen de internationale luchthaven van Barcelona in overweging nemen, omdat je je dan in het noordoosten van het land bevindt en je dan naar het zuiden of westen kunt reizen. Barcelona zelf is een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld dankzij de prachtige architectuur van Gaudi, een van de meest bekende voetbalclubs in de wereld, het bruisend nachtleven, de voetgangerszone La Rambla en nog veel meer. De camping Tres Estrellas ligt op 12 km van de stad, terwijl de camping Masnou op 15 km ligt. Beide zijn goede campings.
 
Het hart van het land en de hoofdstad Madrid staan waarschijnlijk op je verlanglijstje als je naar Spanje reist. Hier kun je echt van de cultuur proeven dankzij de verschillende musea, terwijl de Gran Via een kilometerlange, toeristvriendelijke en centrale boulevard is. Er zijn galerieën en parken in overvloed, waarbij El Retiro zeer populair is. Het Koninklijk Paleis mag je ook zeker niet missen, alhoewel je zult moeten vechten om binnen te raken.
 
De Pyreneeën (Pirineos in het Spaans) grenzen aan Frankrijk en Spanje en is sinds mensenheugenis een populaire camperroute. Als je een kampeerreis in Spanje maakt, zul je deze verbazingwekkende bergketen van 500 km lang zeker willen bezoeken. De majestueuze bergtoppen nodigen je uit om je wandelschoenen mee te nemen. De wereldberoemde Aneto is 3500 m hoog en de hoogste berg. Het is ook de op twee na hoogste berg in Spanje. Er zijn tal van particuliere campings langsheen de route, hoewel een aantal van deze omwille van de toeristische vraag duur kunnen uitvallen. Wildkamperen is prima, maar controleer vooraf of dit wordt toegelaten. Het gebied is zeer ruig, zodat het seizoen over het algemeen tijdens de zomermaanden en oktober en november loopt. Het hangt allemaal af van het weer.


Met je camper in Spanje rijden

Er zijn enkele dingen die je moet weten bij het reizen in Spanje: 
  •     Een aantal van de kleinere steden hebben smalle landweggetjes. Neem dus je tijd.
  •     Gratis parkeren is zeldzaam in de grotere steden en het vinden van een parkeerplaats is moeilijk. Bij dagtochten kun je misschien het openbaar vervoer in overweging nemen.
  •     Het prijsverschil tussen de verschillende campings kan nogal hoog zijn. Zoek dus eerst op internet, zodat je je geen hoedje schrikt bij het zien van de prijzen.
 
Het mooie van het huren van een camper in Spanje is dat er een verscheidenheid aan dingen te doen is en vele plekken zijn om te verblijven. Het weer is over het algemeen fantastisch, dus waar wacht je nog op? Reserveer samen met het fantastische team van Motorhome Republic.