Ondanks de regen is Seattle een verleidelijke stad om van te genieten in een camper. Het lijkt een beetje een vreemde toeristische bestemming te zijn, maar met een skyline en op de achtergrond de Olympische bergen, is het eigenlijk een van de mooiste bestemmingen.

Seattle, die ook de Smaragdstad wordt genoemd en op slechts 100 km ten zuiden van Vancouver en de Canadese grens ligt. De stad blijft altijd een beetje groen en heeft een opmerkelijk uitzicht op de bergketens. De streek rond de stad is evenzeer een deel van Seattle als de architectuur. Het is een kosmopolitische metropool met een bloeiende kunstscène, chique restaurants en boetiekhotels. De stad wil daarmee misschien iets nieuws proberen en het lijkt aardig te lukken.

Het kan een goed idee zijn om een camper te huren en een roadtrip langs de westkust naar Los Angeles te maken en onderweg te stoppen in Portland en San Francisco.

 

 

Een unieke omgeving

Cascade Mountains loopt langs de oostkust, terwijl de getande Olympic Mountains in het westen liggen. Uitgestrekte parken en bossen maken van Seattle een van de mooiste steden van het noordwesten.

Daarentegen is het centrum van Seattle dichtbevolkt en het is gemakkelijker om te voet te reizen dan in het verkeer vast te zitten. De heuvels zijn bijzonder steil. Het rijden kan worden bemoeilijkt als je met een handmatige versnellingsbak rijdt. Seattle ligt op een wirwar van breuklijnen die als rivieren door de aardkorst lopen en aardbevingen zijn niet ongewoon.

 

Needle, markt en rondreizen

Hoog boven het Center Park van Seattle, de plek van de wereldbeurs van 1962, wordt gepast de Space Needle genoemd. Neem de 185 meter hoge lift naar een 360-graden glazen observatorium. Van hier kun je de hele stad zien. Je kunt zelf Mount Rainier, die op 54 km afstand ligt. Je kunt niet naar Seattle gaan zonder de Pike Place Market te bezoeken. Dit is een veelvuldige bezochte toeristische bestemming, en niet zonder reden. Vishandelaren maken choreografische kunstjes door zalmen naar elkaar te gooien en talentvolle chef-koks maken er heerlijke gerechten van.

Olympic Sculpture Park is een inspirerende manier de namiddag door te brengen. De toegang is gratis en het park is elke dag open. Het heeft permanente en tijdelijke sculpturen en kunstwerken. Ga ondergronds met de Bill Speidel’s Underground Tour. De rondleiding, die start bij Doc Maynard’s Public House, loopt door drie blokken van steegjes die eens straten van Seattle waren. Geniet op een zondagmorgen van het gadeslaan van mensen terwijl je van een koffie geniet in Ballard Avenue en dompel je onder in de sfeer van een levendige weekendmarkt.

 

Overnachten

Seaquest State Park, dat dicht bij Mt St Helens ligt en een spectaculair uitzicht heeft op de torenhoge vulkaan en een kilometer kustlijn, biedt de ideale vakantie om volledig tot rust te komen. Lake Sylvia State Park is een rustiek, prachtig en rustig kampeerterrein op minder dan twee uur van de stad Seattle. Vasa Park Resort ligt op korte afstand van het centrum. Een gezinsvriendelijke camping met goede zwembaden en attente badmeesters.

Trailer's Inn RV Park ligt aan de Eastgate en het I-90-knooppunt . Hoewel het centrum niet zo ver ligt, is het toch een behoorlijke wandeling naar een halte van het openbaar vervoer naar de stad. Als je tot stadsbussen gemakkelijker wilt bereiken, probeer dan KOACampground ten oosten van de luchthaven. Als je toch naar Seattle wilt rijden, kun je je camper achterlaten op de parking van de zoo tegen de prijs van $ 15,75 per dag. Parkeer en neem de bus naar Seattle, dat op slechts 8 km afstand ligt. Er is ook parkeergelegenheid nabij het Marriott Hotel LK Union.

 

Gevarieerd menu in de restaurants van Seattle

Seattle is een paradijs voor fijnproevers met talentvolle chef-koks die de ongelooflijke noordwestelijke vis en lokale producten bereiden. Favoriete plekken hebben een evenwicht van karakter en eigenzinnige sfeer, met overvloedig eten. Probeer The Walrus and the Carpenter, Wild Ginger, Sitka & Spruce en Lark. En voor iets dat meer op thuis lijkt... Ivan’s Salmon House. Tegenover de originele Starbucks ligt Lowell’s Restaurant. Daar heb je een indrukwekkend zicht op het water en een verleidelijk ontbijt- en lunchmenu.

Als je op zoek bent naar goedkopere eetgelegenheden, ben je toch naar de juiste plek gekomen. Seattle puilt uit van de lekkernijen. Corazon Taqueria heeft de beste burrito's in de stad voor iets meer dan 5 dollar; op Capitol Hill vind je Maleisische gerechten bij KedaiMakan voor minder dan 5 dollar en bij La Bodega kun je voor slechts 3 dollar genieten van een heerlijke empanada. Voedselwagens met lekkernijen zijn ook overal in de stad te vinden . My Sweet lil’ Cakes verkoopt wafels op een stok die gevuld met dingen zoals groene appel, karamel en pecannoten. Summer Dog is uniek, omdat ze verse hot dogs op een boot verkopen.

 

Wandel ergens en overal

  • Mount Rainer is de perfecte daguitstap, waarbij je in de zomer gletsjers kunt beklimmen en in de winter begeleide sneeuwschoenwandelingen kunt maken. Ook het skigebied ligt niet ver.
  • Het maken van wandelingen in de Cascade Mountains is eenvoudig te plannen. Ze bieden de mooiste uitzichten in de staat en zijn niet te lastig voor de kinderen.
  • Green Lake is een van Seattle's meest geliefde parken. Een wandeling van bijna 5 km lang loopt rond het meer en is een gemakkelijke route voor beginners.
  • Cougar Mountain National Park heeft verscheidene paden met verschillende moeilijkheidsgraden.
  • Snoqualmie Falls. Op 45 minuten van de stad zijn er watervallen waarbij het water 82 meter naar beneden valt. Ze zijn echt indrukwekkend.
  • Easy Pass heeft een misleidende naam. Alhoewel deze wandeling een beetje moeilijk is, biedt deze toch een van de prachtigste uitzichten op de North Cascades en Ragged Ridge.
  • Harry’s Ridge is een wandeling die je niet mag missen. De wandeling naar de plek van de uitbarsting van Mt. St. Helen in 1980 is in totaal 13 km lang.

Zie je liever wilde dieren? Parkeer de camper en ga naar het Olympic National Park, een heiligdom waar Rooseveltelanden vrij in het bos kunnen rondrennen. In het Northwest Trek Park zijn er meer dan 200 verschillende dieren te zien. Het park heeft een oppervlakte van 292 hectare en er zijn ook natuurwandelpaden en tramroutes om je te helpen de fauna te ontdekken. Howl-ins in Wolf Haven mag je ook niet missen.

 

De inwoners van Seattle

De eerste indrukken van Seattle kunnen nogal koud aanvoelen. De mensen zijn gereserveerd en conservatief, maar het ijs wordt vaak gebroken na een plaatselijk rondje. Het is een stad van expats en stereotype softwareontwikkelaars. Weinig mensen die in Seattle wonen zijn daar ook opgegroeid. Seattle is de meest geletterde stad in Amerika en de vierde veiligste.

 

Een stad van contrasten

Met negen maanden regen en meer dan 200 bewolkte dagen per jaar is het een wonder dat het toerisme in Seattle geweldig snel groeit. De inwoners gebruiken geen paraplu's. Trotseer daarom de weerelementen met je kap, tenzij je wilt laten zien dat je een toerist bent! Mei tot oktober is de populairste tijd om Seattle te bezoeken en in september vind je er het perfecte zomerweer. Zware regen en koude temperaturen betekenen dat hotels in de winter goedkoper zijn; ideaal om te snowboarden, te skiën en te sneeuwwandelen op Mount Rainer.