In het midden van een woestijn ligt de stad Phoenix. Deze stad, die wordt omgeven door rare en prachtige landschappen, dieren en planten, is een plek als geen ander. Deze plek is ideaal voor een roadtrip in een camper, zolang je met veel water reist tijdens de zinderende hitte. Er is een overvloed aan recreatieve activiteiten om van te genieten, en als je je een beetje verder wilt wagen, kun je de Grand Canyon, de Meteor Crater and het Petrified Forest, die in de staat Arizona liggen, bezoeken.


Vanuit Phoenix kun je gemakkelijk naar Albuquerque of de zuidelijke Californische steden Los Angeles en San Diego rijden.

 

Wat heeft Phoenix te bieden?

Phoenix ligt aan de oevers van de rivier de Salt en is volledig omringd door bergen, met de White Tank Mountains in het westen, de McDowell Mountains in het noordoosten, de Superstition Mountains en de Sierra Estrella in het zuidwesten.

Je hebt een voertuig nodig om Phoenix te bereiken, zodat het reizen in een camper je helpt om het gedoe met slecht openbaar vervoer vermijden. De wegen zijn gebaseerd op een roostersysteem, met nummers die in het centrum beginnen en naar buiten lopen. Phoenix is in de loop der jaren gegroeid en heeft kleinere naburige steden opgeslokt. Scottsdale, Tempe, Glendale, Peoria, Mesa, Chandler en Gilbert hebben het gebied Greater Phoenix Metropolitan gevormd. Apache Junction, Fountain Hills, Queen Creek en Sun City zijn de volgende op de lijst.

 

Zoek in de stadsrand naar accommodatie

Als je jonger bent dan 55 of huisdieren of kinderen heeft, kan het vinden van een camping een behoorlijke inspanning vergen. Desert's Edge is een geweldige optie, met schone en verzorgde faciliteiten. Deze staat ook bekend als het Purple Park en is geschikt voor korte en lange verblijven en ligt slechts op enkele minuten van het stadscentrum. Vraag naar een staanplaats die niet dicht bij de snelweg ligt. De North Phoenix RV Park en Campground is modern en wordt door zowel vakantiegangers als camperreizigers die hier lang verblijven graag gebruikt.

Phoenix ligt vlakbij verschillende staatsparken en natuurgebieden waar vrij kamperen toegestaan is. Dead Horse Ranch State Park, op minder dan twee uur ten noorden van Phoenix, heeft 127 staanplaatsen voor campers en tenten. Het is een geweldige plek om te wandelen of mountainbiken en van de milde temperaturen te genieten. Tonto National Forest heeft meer dan 30 staanplaatsen, maar de meeste hebben geen elektriciteits- of wateraansluiting, maar in enkele zones zijn er betalende douches en toiletten.

 

Zoveel bezienswaardigheden om van te genieten...

De Grand Canyon is een van de natuurlijke wonderen van de wereld, die gedurende vele jaren door de rivier de Colorado is uitgesneden. Verblijf op een van de campings in het Nationaal Park en wordt wakker met het ongelooflijke zicht van de zonsopkomst boven de kloof. Deze is 455 kilometer lang en op bepaalde punten 29 km breed en 1,6 km diep. Je wilt deze dus absoluut niet missen.

Botanische tuinen kunnen soms een beetje saai zijn. De Desert Botanical Garden in Phoenix zal je verbazen dankzij het grote aantal cactussen en woestijnplanten. Deze bijna buitenaardse tuin is meer dan 20 hectare groot en is de thuisbasis van 139 zeldzame en bedreigde plantensoorten. Zonder jezelf in het midden van de stad af door de McDowell Mountains te beklimmen. Het Sunrise Trail is 7 km lang, stijgt tot een hoogte van 400 m en is erg populair. Zorg ervoor dat je een goed paar wandelschoenen meeneemt of aanschaft. Phoenix Zoo is de grootste particuliere dierentuin zonder winstoogmerk in het land.

Op dinsdag kost de ingang slechts $ 10. Maak de wandeling die 4 km lang is en bewonder de 1400 dieren.

 

Een echte verscheidenheid aan culinaire opties

Phoenix heeft smakelijke lekkernijen om iedereen te plezieren, van zeer chique tot goedkoop en vrolijk. Centurion is een beetje extravagant, met seizoensgebonden gerechten, zoals mascarpone van braambessen. Fleming's Prime Steakhouse & Wine Bar is een leuke plek voor een afspraakje. Eddie's House, Tuck Shop en Frank & Albert bieden je allemaal gerechten die je aan thuis doen denken. Voor pizza breng je een bezoekje aan Cibo's en voor hamburgers is Kelly’s at Southbridge de beste.

Over Easy en The Farmhouse Restaurant hebben heerlijke ontbijtmenu's die je voorbereiden voor een dag op de open weg. Hoe lang je ook blijft, je doet er goed aan om je onder te dompelen in de verschillende soorten gerechten. Ga dus nooit twee keer naar dezelfde plek. Om dit allemaal door te spoelen, ga je naar Barney’s Boathouse. Het is nautisch, leuk en het beste is dat het op het dak is. Ontspan en staar naar de sterrenhemel.

 

Mensen en sfeer

Phoenix staat bekend als een plek voor gepensioneerden. Daarom laten veel camperparken geen personen toe die ouder zijn dan 55. Maar slechts 11% van de bevolking heeft de pensioenleeftijd bereikt. Er wonen 1,7 miljoen mensen in Phoenix. Er bestaan twee soorten inwoners: autochtonen en allochtonen. De inheemse bevolking is doorgaans optimistisch, ontspannen en heel open. De rest komt in zoveel vormen en maten voor dat het is heel moeilijk is om ze in een categorie onder te brengen!

 

De brandende hitte van Phoenix

Phoenix staat bekend om zijn warm en droog weer, het gebrek aan schaduw en de eindeloze woestijn. De hemel is 59% van de tijd helder. Tussen februari en september zijn camperreizen het warmst. Zorg ervoor dat je water, zonnebrandcrème en een werkende airconditioning hebt.