Andere populaire locaties

Campervakantie in Perth

 
Perth is het centrum van West-Australië en de beste locatie om uw campervakantie in Australië te beginnen.  

Een camper huren in Perth

Perth is de thuisstad van ongeveer 2 miljoen mensen en de vierde meest bevolkte stad in Australië. Op de oevers van de Swan River gesitueerd, is Perth de beste locatie om uw camper op te pikken voor een reis rond West-Australië. Motorhome Republic geeft u de keuze tussen een van hun 14 beschikbare vloten. U kunt kiezen voor een maandlange rondreis door Australië of eenvoudigweg een camper huren voor een lang weekend of een snelle trip. Het gamma omvat zowel campers ontworpen voor een betaalbare vakantie zonder franje als luxueuze voertuigen uitgerust met de laatste snufjes, dus het is helemaal niet moeilijk om er een te vinden die aangepast is aan uw stijl en behoeften. 
 

Waarheen met uw camper vanuit Perth

West-Australië maakt een derde uit van het hele land en de oppervlakte van het vasteland beslaat ongeveer 2,5 miljoen vierkante kilometer. Het volledige land Nieuw-Zeeland past meer dan negen keer op een dergelijke oppervlakte, dat zijn heel veel plekken om te ontdekken in uw camper!
 
Shark Bay ligt op ruwweg negen uur rijden ten noorden van Perth en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Hier treft u de oudste levende fossielen ter wereld aan en het grootste aantal doejongs wereldwijd.  Hier zult u tevens kunnen kennismaken met de vriendelijke dolfijnen van Monkey Mia, die elke dag tot aan het strand komen voor interactie met mensen. 
 
Iets meer noordelijk en landinwaarts van Shark Bay bevindt zich Mount Augustus, een berg die eigenlijk een rots is, en twee keer zo groot als Uluru. Bovendien is het de grootste rots ter wereld. Ze is 860 meter hoog en versierd met oude rotskunst van de Wadjari Aboriginals. Tracht er met zonsopgang of zonsondergang te zijn voor een ongetwijfeld spectaculair zicht. 
 
Relatief dicht bij Perth op slechts 3,5 uur langs de kust, zult u een van Australië's grootste grotten aantreffen. De Jewel Cave is 1,9 kilometer lang en bereikt diepten van 42 meter, en heeft prachtige, zacht verlichte stalactieten en formaties.
 
De Pinnacles liggen op slechts 300 kilometer (ongeveer 2,5 uur rijden) van Perth en zijn een van de beroemdste sites in Australië. Deze formaties zijn hoge torens van kalksteen die zich gedurende miljoenen jaren gevormd hebben. Er zijn er duizenden die boven een dor woestijnlandschap uitsteken, en opnieuw geldt dat u nóg meer van deze plek zult genieten tijdens zonsopgang of zonsondergang. 
 
Een andere iconische bestemming zijn de horizontale watervallen, een leuke bestemming voor diegenen die langere rondritten maken met hun camper. In Talbot Bay bij Derby bevinden zich twee watervallen die, ten gevolge van krachtige oceaanstromingen, zijwaarts vallen in plaats van naar beneden. 
 

Beste periode om een camper te huren in Perth

Perth geniet van de meeste zonnige dagen van alle Australische hoofdsteden, waardoor het op eender welk ogenblik van het jaar een geweldige plek is om te bezoeken. 
 
De zomers kunnen erg heet worden, met gemiddelde temperaturen van boven de 30 graden Celsius. In de winter (van juni tot augustus) daalt de temperatuur tot rond de 20 graden Celsius en dit is de periode dat er zich spectaculaire onweders en regenbuien kunnen voordoen. 
 
De lente is een geweldige tijd voor een bezoek (tussen september en november): het is niet te heet en het regent zelden. 
 

Camperverhuur in Perth


Mighty Campers, Maui Motorhomes, Britz Rentals en Kea Campervans

Dit toonaangevende camperverhuurbedrijf is gevestigd in de Great Eastern Highway nummer 471 in Redcliffe, op slechts een kwartiertje rijden van de luchthaven van Perth. Er zijn geen transferdiensten beschikbaar, maar per taxi, bus of met de trein bent u er zo. Mighty Campers biedt een diverse selectie aan mobilhomes, van de budgetvriendelijke Lowball voor twee personen tot de Big Six Campervan met een dubbele cabine en gescheiden woon- en slaapgedeeltes. De huurvoertuigen van Maui omvatten een Ultima en Ultima Plus Campervan, geschikt voor respectievelijk twee of drie personen. Dan zijn er de grotere mobilhomes met slaapplaats voor vier of zes personen en veel ruimte, een keukentje en badkamervoorzieningen. Britz beschikt over het ruimste aanbod aan campervans en mobilhomes in het land met een mix van budgetvriendelijke busjes, 4x4-trucks en luxueuze mobilhomes. Kea houdt het simpel met vier opties aan kleinere vans met twee slaapplaatsen en een luxueuze mobilhome met zes slaapplaatsen. De depot hier is van september tot eind april elke dag open van 7.30 tot 16.00 u en de rest van het jaar van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 16.00 u. 
 

Real Value RV, Cheapa Campers, Hippie Campervans en Apollo Rentals

Apollo Rentals is van de partij met niet minder dan vier volledig uitgeruste mobilhomes en drie campervans om uit te kiezen. De grootste van de hoop bieden plaats aan wel acht personen, terwijl de kleinste - de hitop campers - een betaalbare optie voor twee is. Hippie Campervans, met een hitop, een budget en een luxe optie voor twee personen, is speciaal voor jongeren en zij die jong van hart zijn. Cheapa Campers is het budgetvriendelijke merk, met mobilhomes voor twee tot zes personen, 4x4-campers en hitops. Real Value RV vervolledigt dit ruime gamma met een brede selectie aan mobilhomes, waaronder mobilhomes met twee slaapplaatsen met of zonder badkamer alsook voertuigen ontworpen voor drie tot zes personen. De depot ligt op minder dan 10 minuten rijden van de luchthaven van Perth in de Worrell Ave 65 in High Wycomb (via Abernethy road) en is van 1 september tot eind april zeven op zeven open van 8.00 tot 16.30 u en de rest van het jaar slechts gesloten op zondagen, op 25 april en 26 december. U zult op eigen houtje naar de depot moeten komen, die tevens de ideale locatie is om u op de Great Eastern Highway te begeven, een van Australië‘s beste roadtrips. 
 

Comet Campervans en Travellers Autobarn

Comet Campervans en Travellers Autobarn bevinden zich in Adrian Street 16 in Welsphool. Na dit 10-kilometer lange tripje van ongeveer 15 minuten bent u al halverwege naar het stadscentrum van Perth. Het dient opgemerkt dat er geen transfers worden aangeboden naar of van de luchthaven of stad. De depot is open van 9.00 tot 16.00 u op weekdagen en van 9.00 tot 12.00 op zaterdagen, en gesloten op zondagen en wettelijke feestdagen. Om het proces te versnellen en uw huurcamper te bevestigen, belt u het team 24 uur op voorhand. Lever uw campervan niet te laat in, want u krijgt slechts een uur respijt - daarna worden er extra kosten aangerekend. Comet Campers biedt een campervan met slaapplaats voor vijf met automatische versnellingsbak en basis keukenvoorzieningen, enkele campervans met slaapplaats voor drie en een grote verscheidenheid van campers met slaapplaats voor twee voor betaalbaar cruisen doorheen Australië. Met Travellers Autobarn beschikt u over onbeperkte kilometers en 24/7 verkeersbijstand en de selectie aan vans, hitops en familiecampers zijn beschikbaar voor bestuurders vanaf 18 jaar. 
 

Lucky Rentals

Lucky Rentals in Perth heeft een handvol campervans met slaapplaats voor twee te huur, alsook een met vier slaapplaatsen voor families en groepen. Enkele hiervan zijn campers van het merk Jucy, onder andere de Jucy Crib, Condo en Grande, die allemaal dvd-spelers aan boord hebben voor wat extra entertainment onderweg. De Lucky Sleeper (een tweepersoons campervan) is een voertuig zonder merk met basis kookfaciliteiten en beddengoed inbegrepen. De meeste van deze huurcampers beschikken niet over een wc of douche, dus vergeet niet om de in de depot beschikbare informatie over de verschillende campingsites te bekijken en te verzekeren dat u verblijfplek hebt. De depot bevindt zich in het hartje van Perth in de Francis Street 110 in Northbridge, op 20 kilometer van de luchthaven (ongeveer een halfuurtje rijden), maar het is eenvoudig er te geraken met de bus of een taxi. Openingstijden zijn van 9.00 tot 16.30 u van maandag tot vrijdag en van 9.00 tot 13.00 u op zaterdagen, maar de depot is dicht op zon- en feestdagen. 
 

Around Australia Motorhomes

Het gamma van Around Australia Motorhomes begint met een basis hitop campervan met plek voor twee volwassenen en een kind, uitgerust met een gootsteen, fornuis en koelkast. Er is ook een kleine cruiser met drie slaapplaatsen, die volledig uitgerust is en klaar voor vertrek. Wat betreft de mobilhomes, beslaat het gamma alles gaande van een compacte  tweepersoons camper met alle kenmerken van een groter huis op wielen zoals een wc en douche, tot ruime vier-, vijf- en zespersoons mobilhomes. De vierpersoons Birdsville RV is alleen te verkrijgen in Perth. Alle campers en mobilhomes komen met handige kaarten, een tafel met stoelen voor buiten en 24 uur per dag verkeersbijstand. De depot zelf is het ideale vertrekpunt voor een rit op de Great Eastern Highway, aangezien hij gevestigd is in de Great Eastern Highway in Redcliffe nummer 337 op slechts 10 minuten rijden (8 kilometer) van de luchthaven. Around Australia Motorhomes in Perth is open op weekdagen van 8.30 tot 15.00 u en tijdens de weekends en op feestdagen alleen op afspraak, die ten minste 48 uur vóór het ophalen of inleveren dient gemaakt te worden. 
 

Kangaroo Campervans

Met een betaalbaar en divers scala aan campers en mobilhomes, heeft u bij Kangaroo Campers een uitgebreide keuze aan laaggeprijsde opties. De Economy Poptop heeft een manuele versnellingsbak, een zuiluifel, magnetron, beddengoed en een servies. Er is ook een nieuwer model van hitop, geschikt voor twee personen. Wat betreft de mobilhomes, heeft Kangaroo een deluxe micro met vier slaapplaatsen en een douche en een wc aan boord, alsook een deluxe voor zes die een eigen vrijstaand prieeltje heeft en badkamervoorzieningen aan boord. De depot ligt op 10 minuten rijden van de luchthaven van Perth in de Great Eastern Highway 333 in Redcliffe en is open van 9.00 tot 15.00 u en van 9.00 tot 13.00 u op zaterdagen. Op zon- en feestdagen is hij gesloten, dus als uw vlucht aankomt op een van deze dagen dan zult u een overnachting moeten boeken in een plaatselijk hotel. Aangezien er geen transfers worden aangeboden, zult u op eigen houtje naar de depot moeten gaan om uw camper op te halen. 
 

Keen As Campers

Keen As Campers in Perth heeft een vloot met vans van Toyota Hiace (de laatste modellen) om budgetvriendelijk rond te toeren in West-Australië. Elk ervan beschikt over een dvd- en cd-speler, een magnetron, gootsteen, gasfornuis met twee branders, grill, waterkoker en broodrooster. Het dubbele bed is comfortabel en geschikt voor koppels of twee vrienden en u kunt extra‘s toevoegen, zoals bvb.een gps voor $ 3 per dag of een fiets voor $ 5 per dag. Aangezien deze vans geen badkamers aan boord hebben, zult u plaats moeten reserveren op campings of camperplaatsen.