Een camper huren in Noorwegen is een prachtige manier om Scandinavië te verkennen. Noorwegen, dat aan Zweden grenst en aan de westkust ligt, is een unieke verzameling van natuurlijke wonderen, Vikinggeschiedenis en vriendelijke mensen. Het is dus geen verrassing dat dit land één van de hoogste levensstandaarden in de wereld heeft! Dankzij Motorhome Republic kun je je huurcamper ophalen in ofwel Oslo of Grimstad, zodat je niets hoeft te missen van de geneugten van dit opmerkelijke Noord-Europese land 
                                                                              

Skiën, safari's en rondtoeren – geniet van de vrijheid van een camper

Noorwegen staat natuurlijk bekend voor het skiën en de wintersporten. De stad Lillehammer was in 1994 gastheer van de Olympische Winterspelen. Een ski- of snowboardvakantie in een huurcamper is een gemakkelijke keuze. Het winterseizoen duurt ongeveer zes maanden, waarbij de meeste bergen zich in het zuiden van het land bevinden. De meer ambitieuze reizigers willen misschien wel nog verder naar het noorden trekken in de richting van de Lofoten, Narvik en Tromso.
 
Maar Noorwegen heeft zoveel meer te bieden dan alleen sneeuwsporten. Het is een land dat uitermate geschikt is voor andere buitenactiviteiten, zoals wandelen, vissen, fietsen, zeilen en kanoën. Noorwegen is absoluut een bestemming voor actieve reizigers. Dit alles in de schaduw van de prachtige bergtoppen, het noorderlicht en de vele fjorden. Galdhopiggen is de hoogste berg en een uitstap waard.
 

De ultieme roadtrip – de Atlantische Weg

De Atlantische Weg, die als een van de meest spectaculaire camperritten wordt beschouwd, is 8 km lang, loopt tussen Kristiansund en Molde en is een echt opmerkelijk route. Deze Nationale Toeristische Route, die vlak naast de zee loopt, wisselt lage bruggen af met prachtige stukken asfalt. Eentje om op je verlanglijstje te zetten.
 

Oslo, een stad die in de lift zit

Van het Frognerpark naar het Vikingschipmuseum en het Nobel Peace Center; Oslo is de meest populaire toeristische bestemming in Noorwegen, dat een bevolking van ongeveer 600.000 personen heeft. Tijdens het hele jaar zijn er tal van speciale evenementen, met een aantal muziekfestivals en theaterproducties. Dankzij de vele campings die het hele jaar door open zijn, is Oslo ook een ideale plek om een camper te huren.
 

Nuttige tips om in Noorwegen te rijden

  •     In Noorwegen staat men zeer afkeurend tegen te hard rijden en agressief rijgedrag. Wees hoffelijk en houd je aan de maximumsnelheid - op snelwegen is deze 90 km/h, tenzij anders wordt aangegeven.
  •     Je moet rechts rijden en dimlichten zijn ook overdag verplicht.
  •     In sommige delen van Noorwegen zijn er tolwegen: Oslo, Bergen, Stavanger en Trondheim.


Het genot van de duisternis

Vanaf midden november tot eind januari komt de zon niet op in Noorwegen, maar de spectaculaire lichtshow – het noorderlicht – trekt duizenden toeristen aan. De aurora borealis, die het beste te zien is in de late herfst en het vroege voorjaar, is een mystieke, etherische showcase. De aanbevolen plekken liggen boven de poolcirkel, in plaatsen zoals de Lofoten en Tromso.
 

We zijn gespecialiseerd in de verhuur van campers in Noorwegen

Of je nu op de Atlantische Weg reist, een bezoek aan Oslo brengt of gewoon reist om de geneugten van Noorwegen te leren kennen, Motorhome Republic zorgt voor de beste en meest luxueuze camperaanbieding. Reserveer vandaag nog!