Nieuw Zeeland Camperhuur
Nieuw Zeeland is adembenemend mooi, de soort plek die alleen lijkt te bestaan voor de verkoop van ansichtkaarten. Bezoekers zijn vaak diep onder de indruk van de reusachtige bergen, de akkers, de indrukwekkende fjorden en de prachtige stranden, maar er is nog veel meer te ontdekken in dit land. De wegen en infrastructuur zijn goed onderhouden, de inwoners zijn vriendelijk en de flora en fauna van dit land zijn fascinerend.
 
Een camperreis door Nieuw-Zeeland is de vakantie van uw leven. Haal een camper op bij één van de grote centra (Auckland, Christchurch, Queenstown, Hamilton, Dunedin) en volg de snelwegen en landweggetjes naar waar u maar wilt. Het grootste deel van het land bestaat uit akkers en bossen, maar doordat Nieuw-Zeeland niet erg uitgestrekt is, is de bewoonde wereld met bezoekersfaciliteiten en mogelijkheden tot bevoorrading nooit ver weg. De kleine steden hebben een lieflijk karakter, de grote steden zijn daardoor echte wereldsteden, en wat ertussenin zit zal u de adem benemen. Nieuw-Zeeland heeft geen grote snelwegen die de dorpen en landschappen omzeilen, dus u kunt het allemaal zien vanuit het raam van uw camper.

 

 

Vergelijk en Boek uw Huurcamper in Nieuw-Zeeland

Een camper huren is een makkie met Motorhome Republic. De site zet al uw opties voor alle internationale en lokale verhuurders op een rij. Alles op één plek om een makkelijke keuze te maken. Typ simpelweg uw voorkeuren in in de zoekmachine, vergelijk en boek! Op zoek naar een goedkope camper te huur in Nieuw-Zeeland? Filter op de prijs en blijf binnen uw budget. Is de grootte belangrijk? U kan sorteren op het aantal bedden. Wilt u graag het laatste model? Er is zelfs een filter mogelijk op de leeftijd van het voertuig.
 

 

 

Van het Noorder- tot het Zuidereiland: Ophaalpunten voor Campers in Nieuw-Zeeland

Noordereiland

Auckland, gelegen op een landengte vlakbij de top van het Noordereiland, is de grootste stad van het land. Het is een fantastische en bijzondere plek om een campervakantie te beginnen door de grote multiculturele bevolking, de groeiende kunst en de geweldige restaurants, de oneindige stranden en de rijke geschiedenis. Daarnaast is het de belangrijkste toegangspoort tot Nieuw-Zeeland.
 
Het noorden van Auckland is de Northland regio, een mooi gebied met stranden en ontspannende kuststadjes. Het is de perfecte bestemming voor een rondreis in de zomer – samen met de Cormandel Peninsula ten zuidoosten van de stad. Er is geen betere campervakantie in Nieuw-Zeeland mogelijk dan een ontspannen week in een van deze vakantiebestemmingen, die erg goed verzorgde kampeerplekken en vakantieparken hebben.
 
Rotorua en Taupo liggen binnen een korte dag rijden van de stad. Beide steden liggen aan prachtige meren en centra voor activiteiten in de buitenlucht, vol met leuke mogelijkheden voor rondreizigers in campers. Hawke’s Bay en het prachtige wijnland zijn niet al te ver, net zoals Central Plateau, waar ook Tongariro National Park ligt. Met zijn drie ongelofelijke bergen is dit een geweldige plek om te bezoeken in de zomer om te wandelen of in de winter om te wintersporten. Verwarmde campers zijn een goede optie voor de koude maanden! Fans van Lord of the Rings zullen de berg Ngauruhoe herkennen als Mount Doom.
 
Wellington, de hoofdstad van het land, zit verstopt aan de kust van een pittoresk haventje aan de onderkant van North Island. Het is een erg mooie en dichtbebouwde stad, en u kunt er het nationale museum en een kunstgalerij genaamd Te Papa vinden. Het is een plek die u zeker moet bezoeken, en het vertelt de verhalen over de historische en culturele geschiedenis van Nieuw-Zeeland op een creatieve en interactieve manier. Mountainbiken is erg populair in de bergen rond de stad, dus zet een fietsenrek op uw camper!
 
Vanuit Wellington kunt u naar het noorden reizen om North Island te bezoeken. Hawke’s Bay en het Central Plateau zijn makkelijk te bereiken vanuit zowel de hoofdstad als vanuit Auckland. Aan de westkust ligt Taranaki Peninsula met de spectaculaire Mount Tarawera in het midden, nog een populaire bestemming voor rondreizende toeristen in campers.
 
Er is een veerboot die voertuigen overvaart van Wellington over Cook Strait naar het South Island, waar u uw campervakantie in Nieuw-Zeeland voort kunt zetten in het adembenemende zuiden.
 

South Island

Picton is het aankomstpunt van de veerboten die tussen de eilanden heen en weer varen, en een prachtig klein dorp aan het hoofd van de Queen Charlotte Sound. Er is een constante stroom van wandelende passagiers die oversteken en een camper ophalen zodat ze het mooie landschap van het South Island kunnen bewonderen.
 
Vanaf Picton strekt het gehele eiland zich uit naar het zuiden en de snelwegen roepen u. De Blenheim wijnregio is vlakbij, net als de prachtige wildernis van het Abel Tasman National Park waar u met een camper makkelijk rond kunt kijken in uw eigen tempo en waar u kunt stoppen voor de nacht op een van de vele campings. Vervolg uw weg over de Takaka berg naar het prachtige, afgelegen Golden Bay, of ga landinwaarts en ontdek het Nelson Lakes district.
 
Christchurch is het belangrijkste ophaalpunt voor een camper op South Island. Het ligt in het midden van veel hoogtepunten, en het heeft het grootste vliegveld van het eiland met reguliere vluchten van Auckland en internationale vluchten van Australië. De stad was recentelijk verwoest door aardbevingen maar is herstellende, opkomend uit de verwoesting met creativiteit en passie.
 
Alle wegen vanuit Christchurch leiden naar een perfecte plek waar het land zo bekend door is. In het noorden ligt Blenheim, de Marlborough Sounds en de zonnige Nelson regio. Aan het zuidwesten van de stad ligt het bekende Queenstown, Adventure Capital of the World en een prachtige plek tussen een meer en een bergkam. Fiordland National Park ligt daarachter, waar u het spectaculaire Milford en Dusky Sounds ter voet of per boot kan bekijken. Steek de Southern Alps over om bij de wilde en winderige westkust te komen. Campers maken het makkelijk om een van deze fantastische plekken te bezoeken.
 


 

Regels op de Weg: Blijf Veilig met uw Gehuurde Camper in Nieuw-Zeeland!

In het algemeen is het rondreizen met een gehuurde camper door Nieuw-Zeeland een prettig vooruitzicht door de vele landwegen en goed onderhouden wegen. Er zijn wel een paar dingen waar u op moet letten voor u uw rondreis begint:

  • Rijd aan de linkerkant! Nieuw-Zeeland is een van de 75 landen die aan de linkerkant van de weg rijden.
  • Zoek informatie op over de verkeersregels, vooral de regels over het drinken van alcohol voor het rijden. Het is het beste om helemaal niet te drinken als u nog moet rijden aangezien de straffen streng kunnen zijn. De snelheidslimiet wordt streng afgedwongen dus let op borden die de snelheidslimiet aangeven. Zelfs in een camper moeten riemen gedragen worden door alle passagiers.
  • Alle afstanden worden aangegeven in kilometers, en snelheden in kilometers per uur.
  • Sommigen van de landwegen zijn ongehard. Rijd hier rustig, en controleer het contract van de camper aangezien sommige campers niet op gravel mogen rijden. Op de winderige, bergachtige wegen moet voorzichtig gereden worden, vooral met campers.
  • Geef uzelf genoeg tijd voor elke reis – u zult onderweg willen stoppen om van het prachtige uitzicht te genieten!
  • Een dairy is een hoekwinkel met standaardboodschappen, ijs, kranten en dergelijke. In een klein dorp heeft de plaatselijke dairy ongeveer evenveel informatie als een VVV.

 
Een camper huren in Nieuw-Zeeland is een geweldige manier om op vakantie te gaan. Blijf veilig op de wegen en keer terug naar huis met meer dan genoeg herinneringen voor uw hele leven.

Ontdek Nieuw-Zeeland en win

Dit is je kans om tegelijkertijd geweldige prijzen te winnen en de wereld te ontdekken. We organiseren regelmatig wedstrijden om iedereen te laten kennismaken met het plezier van reizen in Nieuw-Zeeland. We houden van het gevoel om de natuur beter te leren kennen en meer te zien van dit prachtige land en met het af en toe weggeven van contant geld of een camperhuur, proberen wij anderen te inspireren om er op uit te trekken en de natuur op de best mogelijke manier te ervaren - met een camper, natuurlijk!

Momenteel zijn er geen lopende Nieuw-Zeelandse wedstrijden, maar bezoek onze pagina's om up-to-date te blijven.