Andere populaire locaties

Campervakantie in New York


Welkom in New York City: de eerste stop van uw campervakantie in New York.
 

Een camper huren in New York

Het bruisende New York heeft bij benadering 8,5 miljoen inwoners en wordt beschouwd als een cultureel, financieel en politiek broeicentrum van de wereld. De stad is tevens de perfecte plek om uw rondreis in camper doorheen het noordoosten van Amerika te starten. Met Motorhome Republic hebt de keuze uit 12 vloten, zodat u ongetwijfeld het voertuig vindt dat het meest bij uw behoeften past. Of u nu op zoek bent naar een camper voor een kort bezoek van enkele dagen of een ruime familiecamper voor een rondreis van enkele weken, bij Motorhome Republic vindt u wat u zoekt. 
 

Waarheen vanuit New York met uw camper

Het duurt zo‘n acht uur om het Nationale park Acadia ten noorden van New York in de staat Maine te bereiken. Dit park dat bijna 2.000 hectaren beslaat en aan de kustlijn grenst, is bezaaid met meren en wandelpaden en doorspekt met fraaie bergtoppen. 
 
Nog een noordelijk tripje (op 6 uur rijden van New York) gaat naar de Kancamagus Highway in New Hampshire, een rit die een vakantie op zich is dankzij de adembenemende panorama‘s. U zult de Sabbaday Falls, de Rocky Gorge en de Lower Falls passeren. Merk op dat deze 55-kilometer lange weg geen benzinestations, restaurants of ontvangst voor mobiele telefoons heeft, dus u slaat best een voorraad op voor u aan uw rit begint.
 
In Seneca Falls in het noorden van de staat New York, op ongeveer vijf uur rijden van New York City, vindt u het Women’s Rights National Historical Park. Deze plek is historisch gezien zeer belangrijk als de bakermat van de rechten van de vrouw in de VS, en heeft veel fascinerende monumenten en historische gebouwen om te verkennen. 
 
Geschiedenisliefhebbers die geïnteresseerd zijn in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, kunnen het oorlogspad (the war trail) in New Jersey en Oost-Pennsylvania volgen. Er waren gevechten in Washington Crossing, Princeton en Valley Forge en elk van deze sites is gemarkeerd met parken, musea, en slagvelden. 
 
We kunnen u ten zeerste een bezoek aan de Berkeley Springs aanbevelen, waar u zonder twijfelen iets zult aantreffen voor elk lid van uw reisgezelschap. De natuurlijke warmwaterbronnen kunnen zich beroemen op water van 23 graden, in de winkels en galerijen vindt u tal van antiekwaren en verzamelobjecten en de Cacapon-rivier is ideaal voor kajakers, terwijl het pad naast de Potomac dan weer erg populair is onder wandelaars en fietsers. De Berkeley Springs bevinden zich in West Virginia, op ongeveer 4,5 uur rijden van New York City. 
 
Vergeet bovendien niet om voordat u vertrekt de vele evenementen, attracties en bezienswaardigheden in New York City zelf uit te checken!
 

Beste tijden van het jaar om een camper te huren in New York

Ondanks het feit dat het in New York van november tot maart behoorlijk koud is, komen er nog steeds massa‘s bezoekers naar de stad voor onder andere de reuzegrote kerstboom, om oudejaarsavond door te brengen op Times Square en de algemene sfeer die in de stad heerst tijdens de feestperiode. Dit zorgt ervoor dat de prijzen van de accommodatie nogal kunnen oplopen. Wat de temperatuur betreft: als u warme kleren draagt dan is het best goed uit te houden. 
 
De lente en de herfst zijn over het algemeen de beste periodes om te bezoeken, met milde temperaturen tussen de 15 en de 21 graden Celsius en een heleboel evenementen. Regen is niet ongewoon in het voorjaar. 
 
De zomermaanden, van juni tot augustus, zijn vrij druk en het kan best vochtig zijn, maar het is een ander, uitgelezen moment voor een bezoek aan New York.  
 

Camperverhuur in New York


Star Drive RV, Road Bear RV en Britz Motorhomes

Voor sommige van de meest luxueuze mobilhomes in New York, gaat u naar de State Route 36 East nummer 42, Middletown, waar u de depot van Star Drive, Road Bear en Britz Motorhomes zult aantreffen. Dit is op ongeveer 55 kilometer van Newark Airport of 95 kilometer van JFK Airport. Er zijn enkele transfers beschikbaar vanuit luchthavenhotels - niet de luchthavens zelf - dus controleer zeker of uw hotel op die lijst staat wanneer u boekt. Het filiaal is open van 8.00 u tot 17.00 u van maandag tot vrijdag en tussen 8.00 u en 13.00 u op zaterdagen; het inleveren van de voertuigen dient gewoonlijk ‘s ochtends te gebeuren en het ophalen in de namiddag. Star Drive RV is een premium leverancier van luxueuze mobilhomes met slaapplaatsen voor twee tot zeven personen en comfortabel ingericht met alle voorzieningen, douches en wc‘s en tal van ruimte. De selectie van Road Bear RV bestaat uit drie C-klasse mobilhomes, gaande van een compacte 19-footer (5,7 m) met vier slaapplaatsen tot een ruim “huis op wielen“ met slaapplaats voor zeven. Road Bear‘s vierde optie is een A-klasse mobilhome van 8,8 - 9,8 meter lang, voorzien van alle basisbenodigdheden en alle mogelijke comfort. Britz houdt het bij modellen tussen de 6,5 en de 8,5 meter lang met slaapplaats voor vier, die voorzien zijn van alle basisfuncties nodig voor een comfortabele reis.  
           

El Monte RV, Compass Campers en Sunshine RV

Sunshine RV is El Monte‘s pretentieloze merk, met een vloot bestaande uit vier goedkope mobilhomes. Deze zijn geschikt voor reisgezelschappen van vijf of zes personen en zijn beschikbaar als A-klasse busjes die tussen de 7 en de 10 meter lang zijn. El Monte zelf voegt hier een reeks A-klasse busmodellen aan toe die tot een erg luxueuze 11 meter lang kunnen zijn, C-klasse frontstuurmodellen en slideout frontstuurcampers. Compass Campers biedt een betaalbaar alternatief met een vloot van Ford en Chevy mobilhomes voor elk reisgezelschap bestaande uit tussen de twee en de acht personen, die volledig uitgerust en autonoom zijn. De depot voor deze drie merken vindt u in de Tremley Point Road 3401 B, Linden, op amper 16 kilometer van Newark Airport, 48 kilometer van LaGuardia en 35 kilometer van JFK. Om daar te geraken bieden deze leveranciers tegen een prijs van $ 15 per persoon voor een enkele rit een transfer aan van verschillende hotels vlakbij de luchthaven of in het stadscentrum. Het inleveren van een huurvoertuig moet gebeuren tussen 8.00 u en 11.00 u op weekdagen en ophalen kan tussen 13.00 u en 16.00 u. Vanuit het hartje van Manhattan kan het ongeveer 45 tot 60 minuten duren om er te geraken.
 

Escape Campervan Rentals en Wild Campers USA

Wild Campers USA wordt gerund door Escape Campervans en de twee merken hebben dan ook veel gemeen. Wild Campers biedt betaalbare campers voor de prijsbewuste reiziger, met inbegrip van een manuele Malibu amper met twee tot drie slaapplaatsen (een Chevy Astro) en een Mavericks camperbusje met slaapplaats voor twee tot vier personen (een Ford E150). Het authentieke van Wild Campers zijn de kunstwerken op de zijkanten van hun campers; ze werken samen met getalenteerde kunstenaars die kleurrijke taferelen creëren op de busjes waar u maar al te graag in gezien zult worden.  Escape Campervans heeft dezelfde voertuigen te huur in New York, plus de Ventura (Dodge Caravan) met slaapplek voor twee die even gedurfd en vrolijk is als de andere. De depot van Escape en Wild in New York ontvangt alleen op afspraak, wat betekent dat u uw huurvoertuig kunt ophalen of inleveren tussen 8.00 u en 18.00 u op eender welke dag van de week, vooropgesteld dat u dit op voorhand boekt. De depot ligt in de Marin Boulevard 11 in Jersey City en er zijn geen transfers beschikbaar dus u zult uw eigen vervoer erheen moeten regelen. De rit is ongeveer 88 kilometer lang en zal zo‘n 
30 minuten duren. 
 

Cruise America

De vloot van Cruise America bestaat uit een reeks C-klasse mobilhomes, beschikbaar als standaard, grote of compacte modellen. Het standaardmodel is een Ford V8 RV van 7,5 meter lang met een eigen generator, keuken, badkamer en cruisecontrol, geschikt voor vijf personen. Het compacte model is 5,7 meter lang en beschikt over dezelfde faciliteiten als het standaardmodel, alleen in een kleiner formaat dat slaapplaats heeft voor drie personen. De grootste mobilhome van Cruise America is 9 meter lang, heeft een Ford-V10-motor en biedt ruimte aan maximaal zeven personen. De depot van het bedrijf ligt in de Northern Boulevard in Roslyn nummer 1045, op 45 minuten van Newark Airport of 26 kilometer van JFK Airport. Alleen als u het Early Bird Departure pakket boekt zult u een transfer krijgen vanuit hotels nabij de JFK Airport, en u zult tevens een vroegere ophaaltijd kunnen krijgen, tussen 9.00 u en 12.00 u (de gewone ophaaltijden zijn alleen van 13.00 u en 16.00). Cruise America is alleen op zondagen en feestdagen gesloten en staat niet toe dat u uw huurcamper ophaalt op de dag waarop u aankomt, indien u met een internationale vlucht aankomt.