Met een verscheidenheid aan prachtige landschappen, verbazingwekkende dieren in het wild en zoveel dingen te doen, is een camper huren de ideale manier om het tropische Mozambique te zien. Zittend aan de zuid-oostkust van Afrika ten westen van de Indische Oceaan, wordt ecotoerisme hier steeds populairder - het is een ongerepte wildernis met een fascinerende erfenis. Er zijn zoveel stranden, je kunt gewoon je camper huren, op het zand slaan en dan naar de volgende gaan. Het Tofo-strand in Inhambane wordt vaak genoemd als een van de 'beste stranden ter wereld'. Maar dat is niet alles, met prachtige eilanden, safaritours en vakanties en vele nationale parken. Pak een camper en ga naar Mozambique.

 

Dingen om te doen in Mozambique

• Bazaruto-archipel: een van de beroemdste plekken in Mozambique, deze bestaat uit zes eilanden: Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Banque, Stanta Carolina en Shell. Hier vind je koraalriffen en een enorme selectie vissen, dus duiken is erg populair. Je kunt ook Dugong of zeekoe zien - een zeldzaam dier met betrekking tot de olifant. Het is een nationaal park en is anders dan elders in de wereld.

• Maputo: De hoofdstad van Mozambique ligt in het zuiden met een bruisend nachtleven en tal van restaurants om van te genieten. Een haven aan de Indische Oceaan, Maputo International Airport is hier gevestigd. De belangrijkste culturen zijn Bantu en Portugees, maar de stad is over het algemeen vrij kosmopolitisch.

• Gorongosa National Park: Er zijn veel nationale parken in Mozambique, maar Gorongosa is een bijzonder hoogtepunt in het centrum van Mozambique. Omgeven door bossen en valleien, zijn er bijna 400 vogelsoorten, meer dan 100 zoogdieren en 40+ amfibieën. Denk aan leeuwen, nijlpaarden, antilopen ... de lijst met wilde dieren is eindeloos.

 

Handige tips voor een camperverhuurvakantie in Mozambique

• Wees je bewust van hoe heet het zal zijn! In juni en juli zijn de gemiddelde temperaturen in het midden van de jaren 20, terwijl alle andere maanden meer dan 30 graden zijn. Pak veel water in.

• Vermijd het regenseizoen (nov-april) als je kunt. De wegen kunnen een strijd zijn om te onderhandelen.

• Let op uw snelheid. Houd u te allen tijde aan limieten.

• Krijg uw tabletten en sprays voordat u vertrekt. Routinevaccinaties zijn ook essentieel wanneer je naar Afrika reist.

 

Motorhome Republic kent Afrika

De schoonheid van het boeken bij Camper Republic is dat we honderden depots over de hele wereld hebben en een ongelooflijk ervaren klantenservice. Vergelijk alle topmerken voor de beste deal. Praat vandaag met ons!

 

Als u meer van Afrika wilt ontdekken, heeft Motorhome Republic ook depots in Zimbabwe, Zuid-Afrika, Namibië, Tanzania en Zambia.