Andere populaire locaties

Campervakantie in Miami

 
Miami is een bloeiende stad die zowel een fantastische vakantiebestemming maakt als een ideaal startpunt voor een campervakantie in Florida. 

Een camper huren in Miami

Miami staat wereldwijd bekend als de hoofdstad van de cruises en is tevens uitgeroepen tot de schoonste stad in de Verenigde Staten. Er wonen ongeveer 500.000 mensen in Miami, en met ongeveer 14,5 miljoen bezoekers elk jaar is het een van de meest populaire bestemmingen wereldwijd. Motorhome Republic heeft zes vloten met campervans en mobilhomes voor wanneer u in de stad bent, zodat u snel de baan op kunt om meer te ontdekken van Florida tijdens een korte vakantie van enkele dagen of, waarom niet, een maandlange rondreis in de staat. 
 

Beste plekken om te bezoeken met uw huurcamper vanuit Miami

Een van Florida‘s beroemdste attracties is Walt Disney World in Orlando. Het zal ongeveer 2,5 uur duren om de 370 kilometer af te leggen en u kunt makkelijk een aantal dagen doorbrengen in het park om ten volle te genieten van de ritten en het entertainment. 
 
Het Everglades National Park ligt net naast de deur, op slechts 80 kilometer - of één uur rijden - verwijderd van de stad. Er is meer dan 600.000 hectaren moerasland waar u alligators, krokodillen, schildpadden, herten, floridapanters en meer kunt aantreffen. 
 
Net drie uur ten noorden van Miami bereikt u Cape Canaveral, aan de oostkust van Florida. Er werden talrijke ruimteschepen gelanceerd van deze site en als u in de regio bent kunt u het Kennedy Space Center bezoeken en de astronaut hall of fame. 
 
Tampa, in de westkust van Florida op ongeveer vier uur rijden van Miami, is een superleuke kuststad. Er zijn tal van musea, parken en andere attracties, zoals bijvoorbeeld de razend populaire Busch Gardens, die een themapark zijn met ongelofelijke dieren, achtbanen en ritten.  
 
Castillo de San Marcos bevindt zich in St. Augustine, een stad aan de kust op 4,5 uur rijden van Miami. Het is een fort dat werd gebouwd aan het einde van de 17e eeuw en het is vandaag de dag het oudste gemetselde fort in de Verenigde Staten. De muren zijn wel vier meter dik en voor meer informatie over de geschiedenis ervan kunt u een tour maken rond de site. 
 
Een tripje naar Florida Keys is een absolute must, zowel voor de schoonheid van de Florida Keys als om eens op de Overseas Highway te kunnen rijden - State Highway 1 in de VS. Voordat hij aankomt in Florida Keys, verbindt hij het vasteland met verschillende eilanden. Deze gigantische snelweg is 205 kilometer lang en omvat een 11-kilometer lange brug tussen verschillende eilanden. 
 

Beste tijden van het jaar voor een bezoek aan Miami

Het klimaat in Miami is het hele jaar rond aangenaam, wat de voornaamste reden is waarom het zo‘n populaire vakantieplek is. 
 
In de winter, van december tot februari, dalen de dagelijkse maxima nooit onder de 23 graden Celsius, wat ervoor zorgt dat het hele jaar door een aangename en drukke periode is in Miami. In de lente warmt het iets op en bereiken we dagelijkse maximumtemperaturen van 26-27 graden Celsius maar houd in gedachten dat Spring Break ervoor zorgt dat het extra druk is in Miami.
 
De zomer is heet en druk, met dagelijkse maxima van boven de 27 graden. De herfst kan nog warm en prettig zijn, hoewel dit het orkaanseizoen is en het dus erg stormachtig kan zijn. 
 

Camperverhuur in Miami


Compass Campers, Sunshine RV en El Monte RV

Compass Campers, Sunshine RV en El Monte RV delen een depot op het volgende adres: 18645 SW 103rd Ct, c/o Tires 4 Less. Dat is ongeveer 30 kilometer van Miami International Airport, of 30 minuten rijden. Er zijn geen transfers beschikbaar dus u zult op eigen houtje naar de depot moeten komen om uw voertuig op te halen. Als u besluit om een taxi te nemen, dan zal u dat ongeveer $ 100 kosten. Het maakt niet uit hoe groot uw reisgezelschap of budget is, u vindt ongetwijfeld iets van uw gading tussen de gamma‘s van deze drie leveranciers. El Monte RV is een groot merk met zowel standaard- als luxemodellen en Sunshine RV is de budgetvriendelijke tak van het bedrijf. De huurvoertuigen van Sunshine RV zijn tussen de 1,2 en de 10 meter lang, geschikt voor groepen van vier tot zes personen en beschikken over alle basisvoorzieningen maar geen dure extra‘s. Het gamma van El Monte RV gaat recht naar de A-klasse bus-mobilhomes en biedt zo de ultieme luxe-ervaring onderweg aan groepen, maar bevat ook een aantal comfortabele frontstuurcampers en standaardmodellen. Compass Campers heeft een vergelijkbaar gamma aan kleine, middelgrote en grote campers en mobilhomes in zowel budgetvriendelijke als luxueuze modellen. Bij deze dealers kunt u uw voertuig ophalen op dezelfde dag als waarop u toekomt, vooropgesteld dat u niet later dan één uur voor sluitingstijd bij de depot toekomt. De normale inlevertijden zijn van 8.00 u tot 11.00 u van maandag tot vrijdag, en ophalen kan tussen 13.00 u en 14.30 van maandag tot vrijdag. 
 

Cruise America RV

Cruise America RV is een bekend verhuurbedrijf van campers en is onlangs verhuisd naar de South Dixie Highway nummer 17110 in Miami. Deze nieuwe locatie bevindt zich op nog geen 30 kilometer van de Miami International Airport en is vlakbij het South Dade winkelcentrum, waar u onder andere een grote supermarkt en andere winkels zult aantreffen om uw voorraden in te slaan voordat u aan uw rondreis begint. U zult uw eigen vervoer naar de depot moeten regelen, tenzij u op de speciale aanbieding “Early Birders“ ingaat, die een gratis transfer naar en van bepaalde zones omvat, alsook de mogelijkheid om uw voertuig vóór de middag op te halen en na de middag weer in te leveren. “Gewone“ huurders zullen hun voertuigen tussen 13.00 u en 16.00 u moeten ophalen en weer inleveren tussen 9.00 u en 11.00 u. De grootste mobilhomes van Cruise America zijn zo‘n 9 meter lang, ontworpen voor maximaal zeven personen en volledig autonoom. Hun standaardmodellen zijn tot 7,5 meter lang en bieden ruimte aan vijf volwassenen, waardoor ze zeer gewild zijn bij families die op zoek zijn naar een comfortabel, mobiel huis. Het compacte model van Cruise America is geschikt voor drie personen en zelfs al is het maar 5,7 meter lang heeft het toch alle voorzieningen van een comfortabele mobilhome. Hierbij dient opgemerkt dat u als u huurt bij Cruise America, om veiligheidsredenen uw eerste nacht in een hotel of motel in Miami zult moeten verblijven. 
 

WILD Campers USA en Escape Rentals

Wild Campers USA is een vrolijk bedrijf met iconische campers en wordt gerund door Escape Rentals. Alle voertuigen van Wild en Escape zijn beschilderd met kleurrijke kunstwerken die hoofden zullen doen omdraaien - en u zult uw voertuig makkelijk weten terug te vinden op elke parking. Deze bedrijven verhuren Mavericks met twee tot vier slaapplaatsen, die vrij nieuw waren in 2009 en enkele jaren geleden werden omgebouwd om ze modern te houden. Het zijn E150-modellen van Ford die enorm weinig brandstof verbruiken en achterin slaapplaats bieden aan twee personen, en aan twee extra personen als u de rooftop-sleeper kiest. Deze busjes hebben geen wc of douche, dus u zult tijdens uw reis op campings of camperplaatsen moeten verblijven. Kilometers zijn niet inbegrepen in het pakket maar u kunt vooraf kilometers aankopen tegen een verlaagd tarief wanneer u uw camper oppikt. Ophaal- en inlevertijden variëren afhankelijk van de activiteit, dus u zult dit tijdstip vastleggen de dag voordat u uw voertuig ophaalt. U zult uw eigen vervoer naar de depot moeten regelen wanneer u uw camper oppikt, het adres is: Suite #7, 1239 Alton Road.