Duitsland locaties van camperbusjes

Een camper huren in Duitsland kan niet makkelijker


Camperverhuur Duitsland

Duitsland ligt in het midden van Europa, en grenst aan veel landen zoals Nederland, Frankrijk en Zwitserland. Het is dus echt een middelpunt – de perfecte plek om een camper te huren. Er zijn echter ook veel mooie road-trip routes door Duitsland zelf: het maakt niet uit of u graag prachtige uitzichten bezoekt, buitensporten wilt doen, een wijnproeverij wilt bezoeken of de Duitse manier van leven wilt meemaken, voor elke interesse is er een route. De grote steden Hamburg en Berlijn liggen in het noorden en oosten, terwijl de Rijn en Dusseldorf meer in het westen liggen. Stuttgart en München in het zuiden bieden u ook nog veel opties – u zal niet genoeg tijd hebben om alles te bezoeken. Het maakt niet uit waar u naartoe wilt, Motorhome Republic kan u helpen bij het ontdekken van dit mooie, historische land.
 

Waarom Duitsland perfect is voor een vakantie met een huurcamper

De belangrijkste centra in Duitsland zijn Frankfurt, Berlijn en München. Op deze plekken kunt u uw camper ophalen voor de ideale vakantie. Er zijn meer dan 1000 officiële campings in Duitsland, dus u heeft genoeg keuze. Van kleine tot grotere, bekendere campings, er zijn opties voor elk budget. Een paar van de populairste reizen zijn:
 
  • De Alpen Route, waar u langs Lindau, Bad Tolz en de Chiemgau Alpen rijdt. Dit is een reis van 450 kilometer met veel mooie uitzichten op onder andere de Alpen, meren, kastelen en paleizen.
  • De Duitse Kastelen Route. Deze route leidt door Bavaria, langs spectaculaire kastelen en bekende plekken, zoals het Heidelberg kasteel, het stadhuis van Rothenburg en Nuremburg – u kunt zelfs even doorrijden naar Praag. Een vakantieroute dit u zeker moet onthouden.
  • Frankfurt naar München is een vrij directe route door het zuiden van Duitsland. Via de Mosel vallei en Baden Baden gaat u richting Switzerland voordat u omhoog gaat naar München. Een route langs lekkere wijn, goed eten en mooie uitzichten.


Duitsland verwelkomt de wereld

Doordat er steeds meer mensen een camper huren in Duitsland, is toerisme heel belangrijk omdat het nu een van de top 10 bestemmingen in de wereld is – en ook een van de veiligste. U zult ongetwijfeld een stuk rijden over de wereldbekende Autobahn, waarvan de bouw begon in 1929. U kunt ’s nachts bij één van de velen campings verblijven. De meesten zijn familiecampings met moderne faciliteiten, waardoor het investeren in een ‘Camping Card’ zeker de moeite waard kan zijn: hiermee krijgt u tot 50% korting bij bekende campings.
 
 

Een kort taallesje

Een paar handige zinnen voor uw vakantie in Duitsland:
 
  • Guten Tag – Hallo
  • Auf Wiedersehen – Tot ziens
  • Ich heisse… - Ik heet…
  • Der Flughafen – Het vliegveld
  • Ich bin… - Ik ben…
  • Bitte – Dank u wel
 

Simpel een camper huren in Duitsland

Door onze internationale ervaring en meer dan 450 ophaalpunten in 28 landen is Motorhome Republic in staat om de perfecte camper voor u uit te zoeken. Onze geweldige klantenservice kan al uw vragen over het huren van een camper in Duitsland beantwoorden, dus stuur ons gerust een bericht – we vinden het fijn om van u te horen!

Een camper huren in Ratisbon

Deze stad in Beieren is een bijna perfect bewaard middeleeuws handelscentrum. Het heeft meer dan 1500 beschermde gebouwen en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar Ratisbon is geen benauwde, bevroren toeristenstad - het is springlevend met de hoogste concentratie aan bars in Duitsland en beroemde kerstmarkten. Als u Duitsland met een gehuurde camper verkent, moet u de geplaveide straten van Ratisbon aan uw reisroute toevoegen.

 

 

Vergelijk de prijzen van campervan's in Ratisbon

Vind de beste prijs voor je camperverhuur in Ratisbon door aan boord te gaan met Motorhome Republic. Bezoek onze uitgebreide website, op uw tablet of pc of download onze mobiele app als u al onderweg bent. Voer je pick-upstad, reisdata en leeftijd van de bestuurder in om alle beschikbare kampeerders te zien, van alle topmerken. U kunt de specificaties voor elk busje gemakkelijk vergelijken met de plattegronden en de kosten voor uw hele vakantie bekijken. We hebben meer dan 100.000 roadtrips voor onze klanten geboekt en bieden de beste prijsgarantie, maar als u een second opinion nodig hebt, bekijk dan onze feedback op de onafhankelijke beoordelingssite TrustPilot.

 

Waar naartoe: een roadtrip vanuit Ratisbon

Het dichtstbijzijnde vliegveld naar Ratisbon is in Neurenberg, ongeveer een uur rijden, en de op een na grootste stad in Beieren. Ratisbon ligt op het meest noordelijke punt van de rivier de Donau en is 170 kilometer over de weg naar München.

 

Stuttgart en Frankfurt zijn leuke uitstapjes vanuit de stad.

 

Waar te verblijven in Ratisbon

Azur Camping ligt direct aan de oevers van de Donau, en slechts twee kilometer van het stadscentrum, die u kunt bereiken via een fietspad langs de rivier. Het bevindt zich naast een spa- en badcomplex met golf-, thermale en minerale zwembaden.

 

Eten en drinken in Ratisbon

Als u rond Kerstmis de markten bezoekt, vindt u veel glühwein, worsten uit Neurenberg en ontbijtkoek. Langs de Donau zijn er biertuinen voor traditionele Duitse bieren. 'S Werelds oudste worstkeuken bevindt zich in Ratisbon, waar je je kunt smullen van kleine varkensworstjes, vergezeld van zuurkool, lokaal gemaakte zoete mosterd en een karwijzaadbroodje.

 

Wat is er te zien en te doen in Ratisbon

Ratisbon is bijna een overdaad aan rijkdom als het gaat om historische structuren, maar de absolute sterren van de stad zijn de stenen brug en de Domplatz, of het kathedraalplein. De stenen brug is een 310 meter lange constructie die de Donau overspant en een kolossaal staaltje van middeleeuwse techniek is. Het Bridge Tower Museum heeft tentoongestelde voorwerpen en documenten over de bouw van de brug, in de laatste overgebleven van de drie oorspronkelijke klokkentorens. De toren is relatief modern, gebouwd in de 17e eeuw en je kunt naar de top klimmen voor een fantastisch uitzicht.

 

De 13e-eeuwse kathedraal van St. Peter is de mooiste gotische kerk in Beieren. Het heeft twee torens van 105 meter hoog en prachtige glasramen uit de 14e eeuw. Het is beroemd om zijn jongenskoor, dus tijd voor een bezoek om hen te horen zingen. In de schatkamer van de kathedraal kunt u goud en textiel van de 11e tot de 20e eeuw zien.

 

Kerstmarkten zijn een traditie in heel Duitsland en Ratisbon heeft niet één, maar vier beroemde gelegenheden om feestelijke waren te tonen en te verkopen. De markten hebben een looptijd van ongeveer een maand, van eind november tot en met 23 december. De traditionele markt in de oude stad is uitgeroepen tot de mooiste in Duitsland. Net om de hoek is de Lucreziamarkt, met kraampjes van kunstenaars en handwerkslieden. Op de binnenplaats van het Thurn and Taxis Palace is de romantische kerstmarkt, die wordt vergezeld door culturele evenementen. De adventsmarkt is over de Donau in de Spitalgarten. Een geweldige manier om de sfeer te proeven, is een boottocht langs de Donau maken.

 

Veilig blijven: rij-tips in Duitsland

Het is alleen de Autobahn die geen snelheidslimiet heeft in Duitsland, dus in de stad blijft u onder de 50 km per uur. Op de Autobahn suggereren autoriteiten een bovengrens van 130 km, maar bestuurders van high-performance voertuigen zullen veel sneller reizen. Pas op wanneer je inhaalt, want auto's verschijnen heel plots achter je.