Het huren van een camper in Frankrijk, dat bekend staat om zijn cultuur, stijl en heerlijk eten, is een ongelooflijk populaire vakantiekeuze. Het land is gezegend met glooiende landschappen en een zekere aantrekkelijkheid, maar een van de echte voordelen van het huren van een camper in Frankrijk is dat je de gebaande wegen kunt verlaten en de minder bekende gebieden kunt ontdekken - kleine gehuchten, met cafés en stranden of bergachtige gebieden die erom smeken beklommen te worden. En het zuiden van Frankrijk mag je zeker niet missen.
 

Frankrijk is zoveel meer dan Parijs...

Maar natuurlijk is het moeilijk om de stad van de liefde te negeren. In het noorden van Frankrijk vind je Parijs, dat aan de Seine ligt, met de Champs-Elysees, het Louvre, de Notre Dame de Paris en de Eiffeltoren. Maar vergeet niet de kleppers, zoals Straatsburg in het oosten, Nice, Cannes en Toulouse in het zuiden en Nantes en Brest in het oosten. Net als in veel andere landen is de hoofdstad niet een waarheidsgetrouwe voorstelling van het land - trek erop uit in je gehuurde camper en proef eens iets anders.   
 

Ideeën voor een roadtrip in Frankrijk: 

  • Leer de streek rond Parijs kennen en reis van Calais via Rouen naar Le Mans. Je bevindt je nu in het hart van de prachtige Loire-vallei en als je dit wil kun je doorrijden naar de Dordogne.
  • Van Reims naar Dijon en vervolgens naar Lyon is een ander mooi avontuur aan de oostkust. Lyon is gezegend met parken, de basiliek Notre Dame de Fourvière, musea en een bruisend nachtleven.
  • De noord-westkust van Corsica is bergachtig. Neem dus de tijd om van deze prachtige reis te genieten! De haven van Calvi en de rivier de Fango zijn slechts twee van de pittoreske hoogtepunten.

 

Rijden in Frankrijk

Hier vind je enkele nuttige tips bij het besturen van je gehuurde camper in Frankrijk: 
  •     Het gebruik van een mobiele telefoon terwijl je rijdt is geen goed idee. Ter plekke te betalen boetes en strafpunten komen dikwijls voor.
  •     Er zijn verschillende tolwegen, vooral buiten Calais. Controleer dit dus vóór je reis zodat je geen onverwachte kosten moet betalen. Een gps-systeem zou wel eens een goed idee kunnen zijn.
  •     Hoewel je ertoe verleid zou kunnen worden om door Parijs te rijden, kan het er ongelooflijk druk zijn. Vermijd dus best het centrum.
  •     De snelheidslimiet op Franse autosnelwegen is over het algemeen 130 km/h, hoewel deze snelheid kan worden aangepast aan de omstandigheden. De snelheidslimiet in de bebouwde kom is 50 km/h.
  •     Er zijn duizenden campings voor je camper in Frankrijk, met veel goedkopere, gemeentelijke alternatieven.
 

De experts in camperverhuur

Met Motorhome Republic kun je zonder gedoe een camper huren in Frankrijk. Onze toegewijde klantenservice beantwoordt al je vragen en biedt de meest kostenbesparende oplossing. Je hoeft alleen maar je Franse reisroute op te geven in het gedeelte 'Naar campers zoeken' en wij doen de rest.