Andere populaire locaties

Campervakantie in Denver


Zeg hallo tegen Denver, de hoofdstad van Colorado en een originele westernstad.

Een camper huren in Denver

Denver is een cowboystad in het voormalige Wilde Westen en een ideaal startpunt voor uw campervakantie in Colorado. De stad groeit razendsnel en telt vandaag haast 3 miljoen mensen en dit is geen wonder want het is een mooie, centraal gelegen en levendige hoofdstad. Motorhome Republic heeft 12 vloten in Denver waaruit u kunt kiezen voor uw avonturen in Colorado, of u nu een weekendtripje plant of een maandlange roadtrip. Het aanbod van onze vloten varieert van luxueuze familiemobilhomes tot kleine, eenvoudige campers voor kleinere budgetten.
 

Waar heen te gaan vanuit Denver met uw camper

Denver, centraal gelegen in Colorado, is de perfecte plaats om te starten, ongeacht waar u heen wilt.
 
U kunt niet zomaar voorbij Boulder rijden zonder er even te stoppen. Er is altijd iets te doen in de stad, van mooie wandelingen en mountainbiken tot winkelen op de boerenmarkten of het bijwonen van een show.
 
Het Rocky Mountain National Park ligt op slechts 1,5 uur van Denver en u vindt er enkele van de meest adembenemende landschappen in de VS. Het staat zelfs op de tweede plaats op de lijst van de Lonely Planet met topplaatsen om te bezoeken in 2015. Het park beslaat zo‘n 1077 km² en omvat 150 meren, 578 kilometer aan wandelpaden en herbergt talloze elanden, herten en dikhoornschapen.
 
Op ongeveer een dag rijden van Denver (595 km) vindt u nog een niet te missen toeristische trekpleister, het Mesa Verde National Park. Het is een historisch gebied waar de Oude pueblovolkeren ooit 700 jaar lang woonden, tot 1300 AC. De sites bevinden zich onder de best bewaarde in de VS, en omvatten ongeveer 600 rotswoningen en 5000 archeologische sites.
 
Wij bevelen u ten zeerste een tripje naar de Glenwood Springs aan, op slechts 257 km ten westen van Denver, waar u een duik kunt nemen in de grootste minerale warmwaterbronnen ter wereld, of u kunt wagen aan een duizelingwekkend ritje op de hoogste volwaardige achtbaan in de VS. Dit stadje heeft de naam van het leukste plekje in het land te zijn, dus gun uzelf voldoende tijd om uit te vinden waarom.
 
Palisade, op bijna vier uur rijden van Denver, is het hart van Colorado‘s wijnland en gewoonweg een goddelijke attractie, vooral in de herfst of in de zomer. Er zijn meer dan 20 wijnmakerijen in het gebied en elk jaar in de herfst kunt u op het Colorado Mountain Winefest de wijnen proeven en hebt u de kans om druiven te stampen.
 
In de winter staat Colorado in de VS en de rest van de wereld bekend voor zijn ongeëvenaarde skipistes en talloze bergen die eindeloze mogelijkheden tot on- en off-piste skiën bieden, voor zowel beginners als experts. Probeer het Vail Ski Resort uit, de Aspen, de Powderhorn, het Eldora Mountain Resort of een van de andere talrijke fenomenale sneeuwvlaktes.
 

Campers huren in Denver doorheen de seizoenen

Denver geniet het hele jaar door van een aangenaam klimaat.
 
Tijdens de warmste maanden van het jaar, juni, juli en augustus, ligt de gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 26 en de 32 graden Celsius met een relatief lage luchtvochtigheid en koelere nachten.
 
In de wintermaanden januari, februari en maart ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond de 7 graden Celsius. Dit gezegd, als het sneeuwt blijft de sneeuw nooit lang liggen in de stad.

Camperverhuur in Denver


Star Drive Motorhomes, Britz Rentals en Road Bear RV Rentals

Star Drive Motorhomes, Britz Rentals en Road Bear RV Rentals opereren alle vanuit dezelfde depot in Dahlia Street nummer 7685 in Commerce City, op ongeveer 32 kilometer van de luchthaven van Denver en zo‘n 15 kilometer van het stadscentrum. Vanuit de luchthaven zijn er geen transportmogelijkheden voorzien, maar deze bedrijven bieden tussen 11.00 uur en 12.00 uur shuttlediensten aan vanuit hotels in de buurt van de luchthaven. Het aanbod aan campers van Star Drive zal elke reiziger schikken, aangezien het compacte tweepersoonscampers en -mobilhomes omvat, standaard en luxueuze C-klasse campers uit het middengamma en enorme 9-meter lange (30 ft) mobilhomes die niet ouder zijn dan zes maanden en alles hebben dat u kunt nodig hebben tijdens een roadtrip met een groep van zes mensen. Britz huurvoertuigen van Denver zijn modellen met vier slaapplaatsen van de laatste twee jaren, uitgerust met alle noodzakelijke voorzieningen en met optionele extra‘s zoals bijvoorbeeld wifi-hotspots. Road Bear RV voegt hier een selectie van drie C-klasse campers aan toe, met een aanbod gaande van compacte 19-footers (6 m) tot prachtige 30-foot lange (9 m) mobilhomes. Daarenboven heeft Road Bear een A-klasse model beschikbaar, dat ruimer en luxueuzer is dan vele hotelkamers! De depot in Denver is op weekdagen open van 8.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdagen van 8.00 uur tot 13.00 uur.
 

Compass Campers, Sunshine RV en El Monte RV

El Monte RV biedt reizigers de keuze tussen vijf stijlen van campers. U vindt er aanhangwagens en tijdelijke huisvesting, alsook verschillende groottes van C-klasse campers met frontstuurmodel van toonaangevende merken zoals Ford en Chevy. El Monte heeft ook frontstuurcampers die tot 31 feet (9,5 m) lang kunnen zijn en A-klasse campervans voor families, al dan niet voorzien van alle mogelijke luxe. Compass Campers biedt een groot aanbod aan standaard en luxe, A-klasse en C-klasse, frontstuurcampers en buscampers. Sunshine RV voegt hier nog zijn volledig uitgeruste standaardcampers met tussen de twee en de zes slaapplaatsen aan toe. U zult zelf uw eigen vervoer naar de depot moeten regelen, of u nu in een hotel verblijft of meteen van de luchthaven komt. Een taxi vanuit het centrum zal tussen de $ 80 en de $ 120 kosten, en de prijs van een taxi van de luchthaven zal tussen de $ 110 en de $ 160 liggen. De voertuigen kunnen ingeleverd worden van maandag tot vrijdag tussen 8.00 uur en 11.00 uur en opgehaald op weekdagen tussen 13.00 uur en 14.30 uur.
 

Apollo Campervan Hire en Star RV

Twee van de grootste merknamen van campers ter wereld, Apollo en Star RV, werken vanuit een depot in Denver gelegen in de Chambers Road nummer 3280 te Aurora, op 22 kilometer van het stadscentrum en 22 kilometer van de luchthaven van Denver. Het filiaal is open van maandag tot vrijdag van 9.00 uur tot 16.30 uur en op zaterdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur. U zult een taxi moeten nemen om bij de depot te geraken, wat vanuit de luchthaven ongeveer $ 35 zal kosten en vanuit de stad ongeveer $ 25. Apollo Campervan Hire biedt de volledig uitgeruste Pioneer met vijf slaapplaatsen, de ruime Sunrise Escape en Eclipse Camper, en verder ook de gigantische US Wanderer met zes slaapplaatsen en de luxueuze Elite Traveller met vijf slaapplaatsen. Star RV heeft vier fantastische opties, zoals de kolossale 31-footer Perseus (9,5 m), de compacte 22-footer Taurus (6,7 m) en daartussenin de Tucana en de Cygnus. De voertuigen dienen ingeleverd te worden vóór 11.00 uur ‘s ochtends en opgehaald tussen 13.00 uur en 16.00 uur.
 

Cruise America RV Rentals

Het filiaal Cruise America’s Denver ligt op 48 kilometer van de luchthaven in de North Federal Boulevard nummer 8950, Federal Heights. U zult uw eigen vervoer naar de depot moeten organiseren, tenzij u het ‘early bird‘ pakket hebt gekocht, waarmee u uw huurvoertuig kunt ophalen tussen 9.00 uur en 12.00 uur (en u dus niet hoeft te wachten op het gebruikelijke tijdslot van 13.00 tot 16.00 uur) en tevens een gratis transfer van de luchthaven krijgt. Houd er rekening mee dat Cruise Amerika, net zoals vele andere leveranciers, om veiligheidsredenen niet toelaat dat u uw voertuig oppikt op dezelfde dag als waarop u aankomt, indien u met een internationale vlucht toekomt. Als dit het geval is zult u dus voor de eerste nacht een overnachting in een hotel moeten boeken. Wat betreft het aanbod van campers, biedt Cruise America standaard, compacte en grote opties. De standaard 25-footer (7,5 m) heeft plek voor vijf mensen, de compacte 19-footer (5,5 m) voor drie mensen en de grote is geschikt voor groepen van tot zeven mensen. Zelfs de kleinste camper heeft een keuken en een toilet plus een douche, dus ongeacht de grootte van uw voertuig zult u over alle noodzakelijke voorzieningen beschikken.