Er wordt gezegd dat in Texas alles groter is. Stap dus in je ruime camper, reis door het zuiden en beleef een geweldig avontuur. Dallas is een van de grote steden in Amerika en bevindt zich in het noorden van de 'Lone Star state'. 'The Big D' is de thuis van cowboys, cheerleaders, enorme pick-ups, de all-American tv-shows, het zuidelijke accent en veel cowboyhoeden. Zelfs de machines voor 'frozen margarita's' werden hier voor het eerst gemaakt. Dank je, Dallas.

Het is niet al popcultuur en ego's wat de klok slaat. Dallas wordt omringd door staatsparken en meren, wat resulteert in een mooie vakantie weg van de kust.


Als je verder wil rijden, kun je in je huurcampernaarHouston, Albuquerque of Atlanta rijden.

 

Informatie over kamperen in Dallas

Als je je kinderen in de camper hebt meegenomen, moet je absoluut een bezoek brengen aan het Dinosaur Valley State Park. Wandel waar de dinosaurussen meer dan 110 miljoen jaar geleden rondliepen. Ontdek fossielen en ontdek dinosauriërsporen. Een staanplaats kost slechts $ 25 per nacht. Of ga naar het Rusk Depot Campground. Hier kun je op een stoomtrein stappen. Het spoor volgt de oorspronkelijke Texas-spoorweg en slingert door dichte dennenbossen.

Cedar Hill State Park is een prachtige plek om wakker te worden. Het ligt naast Joe Pool Lake en wordt omringd door natuurlijke schoonheid. Je kunt er mountainbiken, vissen, wandelen en vogels kijken. Of ga naar de grens tussen Texas en Oklahoma naar het Eisenhower State Park, nog een schoonheid en vernoemd naar Dwight D. Eisenhower, een Amerikaanse president, die in de buurt werd geboren.

 

Zoveel om te pakken

Als een van de grootste steden in Amerika is er veel te doen in Dallas. Gelukkig hebben de meeste plekken ruime parkeerplaatsen zodat je de camper er mee naartoe kunt nemen en vanuit je comfortabele camper kun je zelfs van enkele bezienswaardigheden genieten.

Deep Ellum is waar de lokale bevolking naartoe gaat om van kunst en amusement te genieten. Je vindt hier meer bars en nachtclubs dan in enige andere wijk van de stad. Deep Ellum werd in de beginjaren Deep Elm St genoemd, maar de vreemde uitspraak bleef uiteindelijk hangen. De wijk is ook ondergedompeld in graffiti. De meeste optredens worden aangekondigd met nieuwe afbeeldingen en kunst die op openbare muren wordt gespoten.

De Dallas Zoo werd opgericht in 1888 en heeft nu meer dan 2000 dieren. Het is de grootste dierentuin in Texas en is geweldig voor kinderen en volwassenen.

Er werd 1,2 miljard dollar uitgegeven om de 275.000 vierkante meter grootte footballtempel te bouwen om er de Dallas Cowboys en 'America’s sweethearts' in onder te brengen. Volg een rondleiding door AT&T Stadium of, als je echt geluk hebt, kun je een wedstrijd bijwonen.

Van boven is de beste manier om de hele stad te zien. Ga daarom naar het Geo-Deck op de Reunion Tower - de gigantische bal aan de westkant van het centrum. Op 143 meter hoogte kun je de rivier de Trinity, de Margaret Hunt Hill-brug en de lay-out van Dealey Plaza zien.

Wil je even president zijn? Neem een foto in de replica van de Oval Office. In het George Bush Presidential Center neem je een kijkje in de acht jaar dat George W aan de macht was. Er is een gedeelte gewijd aan 9/11 en je vindt er ook enkele humoristische persoonlijke inzichten. Als je op zoek bent naar meer geschiedenis, dan is het Old Red Museum of Dallas een must. Het is een boeiende blik in de oude gewoonten van de stad en er is ook een gedeelte over de moord op JFK.

Laat de remmen los en maak een goed gebruik van je creditcards en sluit je aan bij de massa in de winkelcentra. Northpark Center is een van de meest stijlvolle. Natuurlijk vind je er Tiffany's en Burberry, maar de gangen zijn indrukwekkender met kunstwerken van Andy Warhol, Frank Stella en vele anderen. West End MarketPlace is een hotspot voor toeristen.

Er liggen 17 meren rond Dallas, dus het zou zonde zijn om ze allemaal links te laten liggen! Lake Texoma is een van de meer populaire meren. Of maak een rit naar Southfork Ranch die beroemd is geworden door de tv-serie Dallas.

 

Wees niet bang om veel en lekker te eten

Dallas heeft meer restaurants per hoofd van de bevolking dan New York City. Waar je ook zin in hebt, je zult het zeker vinden. Hier enkele van de betere opties:

 • Bread Winners biedt een stevig ontbijt met fijnproevers die dagelijks over de vloer komen. Het brunchmenu is heerlijk, maar de lunch- en dinermenu's zijn ook de moeite waard.
 • Asian Mint heeft een frisse, smakelijke keuken en een ultramoderne sfeer. De specialiteitscocktails zijn heerlijk, maar het hoogtepunt is de dessertbar. Probeer de ijscake van groene thee.
 • Rosewood Mansion in Turtle Creek biedt enkele van de beste Frans-continentale gerechten die je ooit zult proeven.
 • Voor ouderwetse pubmaaltijden en niet de veramerikaniseerde, ga je naar Meddlesome Moth. Er zijn beenmerg en buikspek en een van de beste hamburgers in Dallas verkrijgbaar.
 • Arcodoro Pomodoro is een romantisch, gezellig restaurant met fantastische gerechten. Het is niet zo goedkoop, maar dof je op en geniet van de tiramisu.


Voor lekkere en toch goedkope Mexicaanse straattaco's ga je naar Fuel City.

En als je voor het ontbijt een wandeling wil maken, kun je naar de grootste boerenmarkt in de VS, die precies in het midden van Dallas ligt, gaan.

 

Have a nice day…

Texanen zijn vriendelijk mensen, met een vriendelijk accent en een liefde voor cowboyhoeden. Ze hebben veel tijd nodig je een verhaal te vertellen. Niet omdat ze traag zijn, maar omdat ze hun gesprek met zuidelijke uitdrukkingen oppeppen. Hier vind je enkele:

 • This ain’t my first rodeo
 • Like lipstick on a pig
 • Come hell or high water
 • That dog won’t hunt
 • Madder than a wet hen
 • Bless your heart

 

Rijden in Dallas

Dallas is een grote stad en probeer daarom de spits te vermijden. Die loopt van maandag tot vrijdag van 7:30 tot 9:00 uur en van 16:00 tot 18:00 uur. Ongevallen zijn normaal, wees dus alert. Er zijn veel plekken waar je de camper kunt bijvullen en de straten zijn breed en vergevingsgezind, maar het verkeer kan opdringerig zijn. Blijf waar mogelijk op de middelste rijstroken rijden. Op die manier wordt je niet gedwongen om de afslag op een van de buitenste rijstroken te gebruiken. Tolwegen kunnen duur zijn, gebruik dus je navigatiesysteem en probeer deze ook te vermijden. Of praat met je camperexpert voordat je aan je reis begint.

 

Goede oude zuidelijke omstandigheden

Dallas is het hele jaar door warm en het sneeuwt er zelden. De beste tijden om te kamperen zijn het vroege voorjaar en het late najaar. De zomers kunnen extreem heet worden. In een camper opgesloten kan een verstikkend effect hebben.