Andere populaire locaties

Campervakantie in Chicago


Welkom in winderig Chicago, aan de oevers van Lake Michigan; een bloeiende stad en een geweldige plek om uw campervakantie in Illinois te beginnen.

Een camper huren in Chicago

Met bijna 3 miljoen inwoners is Chicago de derde meest dichtbevolkte stad in de Verenigde Staten. Gelegen in de noordoostelijke hoek van de staat, is het een ideale plek om een ​​campervakantie rond Lake Michigan, Illinois, of een van de omringende staten te beginnen. Er zijn vier verhuurbedrijven om uit te kiezen bij Camper Republic, elk met een scala aan voertuigen die geschikt zijn voor gezinnen, groepen of stellen. U kunt er een huren voor een weekendje weg uit de stad, of genieten van een verblijf in een huis op wielen tijdens een maandlange campervakantie in de regio.
 

De beste plaatsen om met uw camper te bezoeken vanuit Chicago

Een van de populairste redenen om in Chicago een camper op te pikken is het volbrengen van de Lake Michigan Circle Tour.  Deze gaat door Illinois, Indiana, Wisconsin en Michigan. Als u deze 900-mijl Tour doet zonder te stoppen, neemt het ongeveer 14,5 uur in beslag. U moet echter overwegen om juist zo veel mogelijk te stoppen, om plaatsen als Traverse City (de kersenhoofdstad van de VS), Green Bay, en het schiereiland Door te bekijken.
 
De Anderson Japanese Gardens liggen op slechts 1,5 uur rijden van Chicago, en zijn uitgeroepen tot de beste Japanse tuinen in de VS. Hier kunt u een wandeling maken door de prachtige omgeving, een ​​cursus kalligrafie doen, of deelnemen aan een traditionele theeceremonie.
 
Bijna 6 uur ten zuiden van Chicago is het Shawnee National Park. Dit is een prachtig park van bijna 117 duizend hectare. Er zijn hier buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen, vissen en rotsklimmen te doen, en het is ook de thuisbasis van de Tuin van de Goden, een erg bijzonder gebied met natuurlijke rotsformaties.
 
Of reis naar de hoofdstad van de staat, Springfield, waar u zowel de historische Abraham Lincoln presidentiële bibliotheek als het museum kunt bekijken. De stad was de woonplaats van de 16e president en biedt ook tal van andere fascinerende historische plekken, op iets meer dan drie uur rijden van Chicago.
 
The Starved Rock State Park ligt op iets minder dan twee uur rijden van Chicago en staat bekend om zijn prachtige watervallen en canyons. Een mooie plek om te wandelen, paardrijden, picknicken, en zelfs om te wintersporten in de koudere maanden.
 
De grootste prehistorische grondwerken in de Verenigde Staten zijn ook te vinden in Illinois, op ongeveer 4,5 uur rijden van Chicago. De historische vindplaats Cahokia Mounds State staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een nationaal historisch monument, waar naar schatting 10.000 - 20.000 inwoners leefden rond AD 700-1400.
 

De beste tijd voor een campervakantie rond Chicago

Chicago is een geweldige stad die het hele jaar door bezocht kan worden. In de zomer, van juni tot augustus, ligt de dagtemperatuur rond 24-29 graden Celsius, met af en toe een hittegolf en hoge luchtvochtigheid. In de herfst koelt het snel af en dalen de temperaturen tot 17-24 graden. Het winterseizoen kan erg koud zijn, met een daggemiddelde rond het vriespunt en er valt regelmatig sneeuw. In de lente regent het vaker, maar begint het op te warmen. Dit kan een goede tijd voor een bezoek zijn, voordat de drukte begint.
 
 

Camperverhuur in Chicago

Compass Campers, El Monte RV en Sunshine RV

Kompas Campers delen zowel een breed assortiment aan huurcampers als een depot met Art's RV Service Center, 21 W. 700 North Ave, Glen Ellyn, Chicago. Voor groepjes van twee die op zoek zijn naar een huurcamper in Chicago is er van alles verkrijgbaar, van een standaard grote bestelwagen tot een volledig uitgeruste compacte camper. De C19 Compact Camper, bijvoorbeeld, is ideaal voor een stel, of voor een stel dat reist met een klein kind, omdat het een douche en toilet en eenvoudige keukenfaciliteiten aan boord heeft. De C25 is groter, met ruimte voor maximaal vijf volwassenen met twee dubbele bedden en een enkel. De grootste, de AF34 camper, een klasse A  in busstijl met glijconfiguratie is de ultieme luxe, met ruimte voor drie volwassenen en drie kinderen en een stijlvol interieur, dat op een hotelkamer op wielen lijkt. De verhuurbedrijven organiseren geen transfers voor u, zodat u uw eigen weg naar het depot, dat op ongeveer 17 mijl van de luchthaven ligt, moet vinden. Per taxi duurt dit ongeveer 30 minuten en kost rond de $ 80. Afhalen kan van 13:00-14:30 uur op weekdagen en afleveren kan, ook door de week, van 08:00-11:00 uur.
 

Cruise America RV

Cruise America RV is een marktleider op het gebied van comfortabele en luxe camperverhuur in Chicago. Hun kleinste campers zijn ruim zes meter. Ze worden aangedreven door een Ford V8-motor en hebben slaapruimte voor twee tot drie personen. Het middenformaat is een camper van ruim acht meter, eveneens met een Ford V8-motor en slaapruimte voor vijf personen. De grootste camper van Cruise America is een enorme 10 meter, met een Ford V10-motor en ruimte voor maximaal zeven personen, met inbegrip van de bestuurder, om comfortabel te reizen. Omdat Cruise is gevestigd op 119 locaties in Noord-Amerika, is het eenvoudig om uw camper op één locatie op te halen en ergens anders af te leveren. Het depot van Cruise America RV in Chicago is te vinden op 2732 North Mannheim Road, Franklin Park, slechts 6 mijl van O'Hare Airport. Voor een transfer van en naar de luchthavenhotels kunt u de Early Birder-aanbieding boeken, waarmee u ook in aanmerking komt voor vroegere afhaal- en latere aflevertijden. Normaal gesproken kunt u uw camper afhalen tussen 13:00 en 16:00 uur, en afleveren tussen 09:00-11:00 uur. Met de aanbieding, kunt u voor de middag ophalen en na de middag afleveren. Als u uw camper later terugbrengt dan afgesproken, wordt u $ 25 per uur in rekening gebracht.