Boston is een belangrijke toegangspoort tot de regio New England en vormt een uitstekend startpunt voor een camperreis vol lekker eten, landschap en cultuur. Met een grote internationale luchthaven kun je uit het enorme aanbod gemakkelijk een huurvoertuig kiezen.

 

Van Puriteinen naar studenten

'Baahhstin', zoals het in het kenmerkende lokale accent wordt genoemd, is een plek met een grote invloed en geschiedenis. Van de 'stralende stad op een heuvel' van de Puriteinen tot het huidige vooruitstrevende en innovatieve stedelijke centrum, hebben verschillende bevolkingsgroepen deze plek op een andere manier gebruikt.

De talrijke unieke buurten dragen bij aan het algemene karakter. Georgische architectuur gaat hand in hand met glazen wolkenkrabbers, studenten van de Harvard-universiteit en die van vele andere onderwijsinstellingen vermengen zich met immigranten van de werkende klasse en er worden eeuwenoude tradities waargenomen in een bestemming die ook het voortouw neemt bij de innovatie in de zakenwereld, het onderwijs en burgerrechten. Een nacht kamperen in je camper is misschien niet voldoende.

 

Een bed zoeken

Je vindt hier alle soorten accommodaties en veel plekken om te verblijven. Charmante onafhankelijke hotels en gasthuizen zijn de favorieten. Je kunt ze vaak vinden in erfgoedgebouwen dicht bij het stadscentrum. Er wordt vooral met de locatie rekening gehouden. Het centrum rond het financiële district en Faneuil Hall is de beste omgeving voor degenen die de klassieke bezienswaardigheden willen zien. Somerville ligt dicht bij het prachtige terrein van Harvard, terwijl East Boston voor het gemak dicht bij de luchthaven ligt. Camperreizigers kunnen in de omgeving van Boston talrijke vakantieparken en campings vinden.

 

Jaarlijkse evenementen

Het is onmogelijk om een overzicht te geven van de evenementenkalender, omdat er elke dag zoveel dingen te zien en te doen zijn. Van een lokale muzikant die in een plaatselijke bar speelt, tot een wedstrijd van de Celtics in de enorme TD Garden of een tentoonstelling in het Boston Convention Center, enz. Dit is een stad boordevol plekken om naartoe te gaan. Enkele van de beste jaarlijkse evenementen zijn de Wine Expo, de New England Boat Show, de feesten van Saint Patrick's Day, de Boston Marathon, het Oktoberfest en verschillende kerstevenementen.

 

Eten en drinken

Tradities zijn belangrijk op de culinaire scène in Boston, maar dat betekent niet dat er geen nieuwe en opwindende ideeën mogen worden gecreëerd. Reeds lang bestaande gerechten, zoals mosselvissoep en kreeftenstoofpot, staan nog steeds op het menu, maar je kunt in de vele restaurants ook internationale gerechten vinden. Om een aantal van de verbazingwekkende zeevruchten te proberen in de havens van de stad, ga je naar Summer Shack of Island Creek Oyster Bar. Er zijn talrijke Italiaanse eetgelegenheden in de immigrantengemeenschappen in North End en Chinatown heeft uitstekende Aziatische restaurants. De beroemde Flour Bakery and Cafe is een icoon in Boston en een geweldige plek om te lunchen.

Barhoppen is hier een levensstijl en er zijn veel Ierse pubs om van te genieten, perfect als je een lange camperreis hebt gemaakt en een droge mond hebt! Er zijn twee brouwerijen: Samuel Adams in Jamaica Plain en Harpoon in South Boston. Beide bieden rondleidingen en proeverijen.

 

De bevolking van Boston

Aan de oostkust van de Nieuwe Wereld speelde Boston een centrale rol in de geschiedenis van de Europese kolonisering van Noord-Amerika. Het is nog steeds een belangrijk knooppunt voor de regio New England en eigenlijk het hele land, en is in werkelijkheid groter dan een middelgrote stad.

Boston is de thuisbasis van enkele van de meest gewaardeerde jonge denkers van het land in zijn vele universiteiten, en heeft ook een aantal immigrantengemeenschappen, waarvan velen tot de derde of vierde generatie behoren. Samen hebben deze groepen de stad tot een van de meest vooruitstrevende en barrièrebrekende in de VS gemaakt. Boston bezoeken betekent dat je dankzij de diverse bevolkingsgroepen nieuwe ideeën, concepten en ervaringen leert kennen.

 

Heb je nog tijd over?

Er zijn een aantal mooie groene gebieden. Een daarvan is Boston Common, het oudste park van het land. Je kunt er picknicken, voetbal kijken, gedenktekens bezoeken en 's winters schaatsen. Het Freedom Trail begint er: een route van 4 km langsheen 16 historisch belangrijke locaties. Je kunt de route alleen of in groep afleggen.

Je kunt zelf veel dingen leren zonder toegang te krijgen tot Harvard! Er is een scala aan musea: het Children's Museum, Fine Arts, verschillende musea op de Harvard-campus, het Museum of Science en het USS Constitution Museum, om er maar een paar te noemen. Het fantastische New England Aquarium is een geweldige plek.

Op zoek naar een manier om de avond door te brengen nadat je je camper aan de kant hebt gezet? Het Boston Symphony Orchestra en andere orkestgroepen treden regelmatig op in de Symphony Hall. Het Theatre District is een schatkamer van amusement, waar de meeste premières van Broadway-shows plaatsvinden, samen met lokale shows door theatergezelschappen.

Als je verder wilt gaan, kun je naar het noorden naar Canadareizen en de mooie steden Montrealen Toronto ontdekken. Als je naar het zuiden rijdt, kun je de grootste steden van het noordoosten bezoeken: New York City, Philadelphia, Baltimore en Washington DC.

 

Moves and Grooves

Een camper huren en besturen is een geweldige manier om de wijdere omgeving van New England te verkennen, maar niet om het centrum van Boston te verkennen! Gelukkig heeft de stad een efficiënt en goedkoop openbaarvervoerssysteem. De metro wordt de 'T' genoemd en je kunt bijna de hele stad en de voorsteden bereiken, terwijl bussen de gaten opvullen. De twee systemen worden beide beheerd door de MBTA, maar er gelden wel andere tarieven. Er zijn ook een aantal watershuttles, waaronder de handige veerboot tussen Long Wharf en Navy Yard, die $ 3 kost.

Boston Logan International Airport heeft vliegroutes naar de meeste binnenlandse bestemmingen en vele internationale bestemmingen. Nationale busbedrijven en de Amtrak-spoorwegen bieden interstedelijke verbindingen.

 

Warm en koud

In Boston is de zomer meestal mild tot heet met een behoorlijke hoeveelheid regen, en in de winter valt er meestal sneeuw. Omdat de stad aan de kust ligt, zijn de temperaturen er gematigder dan in de steden in het binnenland, maar de noordoostenwind brengt wel sneeuw en regen mee. Bereid je voor op verschillende weersomstandigheden.