Het is geen grote naam in het toerisme, maar Billings werkt er hard aan om erkend te worden als de beste toegang tot het opmerkelijke Yellowstone National Park. Als de grootste stad in Montana heeft het een internationale luchthaven en via Billings reist u naar Yellowstone. Dit is een van de mooiste wegen in Amerika, de verbluffende Beartooth Highway. Huur een camper via Camper Republic om het meeste uit deze regio te halen. Als je op zoek bent naar inspiratie, lees dan onze Yellowstone RV verhuur avonturen gids.

 

Vanuit Billings kun je een geweldige Amerikaanse roadtrip maken die door Salt Lake City, Reno, San Francisco, Los Angeles, Las Vegas en Denver gaat. Onderweg zul je enkele van Amerika's grootste nationale parken zien.

 

Vergelijk merken voor Billings Camperverhuur

U kunt met vertrouwen huren bij Camper Republic. Onze uitgebreide website geeft u toegang tot alle merken, van wereldwijde namen tot lokale operatoren. Door een paar details in de eenvoudige zoekmachines in te voeren, krijg je alle beschikbare campers te zien. Filter uw zoekopdracht op grootte, faciliteiten of prijs, en vergelijk kampeerders zij-aan-zij. U kunt veilig online boeken of, als u nog vragen heeft, contact opnemen met een goed opgeleide klantenservicemedewerker, op afroep 24 uur op 24.

 

Waar te verblijven: Billings RV Parks en Campgrounds

Yellowstone River RV Park and Campground ligt pal in Billings bij de afslag bij de Interstate 90. Het is een aantrekkelijk park op het land dat al 100 jaar in familiebezit is. Het heeft veel dingen te doen, waaronder een zwembad en een bubbelbad.

 

Billings RV Park is een ander goed gelegen park met een fietspad en RV-wasfaciliteiten.

 

Eten en drinken, stevige Amerikaanse gerechten

Veeteelt is een belangrijke sector in Montana, dus het is logisch om het lokale grasgevoerde rundvlees te bekijken. Bij Jake's Steakhouse is hun signature gerecht Jake's Great Filet; twee gesauteerde filetmedaillons gegarneerd met krab, artisjokharten, champignons en bearnaisesaus.

Stella's Kitchen and Bakery heeft naar verluidt de beste ontbijten in de stad, of je kunt wat bakken halen om de camper te huren - hun kaneelbroodje is beroemd.

 

Beyond Billings: Yellowstone National Park

Yellowstone is een van 's werelds eerste gevestigde nationale parken. Het is een geothermisch wonderland, beroemd om de 'Old Faithful' geiser, een van de vele vulkanische fenomenen. In feite is de helft van de geothermische activiteit in de wereld geconcentreerd in Yellowstone - het is bijna 3500 vierkante mijl in het totale gebied. Terwijl het grootste deel van het park zich in de staat Wyoming bevindt, strekken delen ervan zich uit naar Montana en Idaho. Yellowstone Lake is een van de grootste meren op grote hoogte in Noord-Amerika, en is gecentreerd boven Yellowstone Caldera, een super vulkaan die nog steeds als actief wordt beschouwd.

 

Attracties van Billings

Een must-do in Billings is om het Little Bighorn Battlefield National Monument te bezoeken. Dit was de site van een van de laatste gewapende inspanningen van de Sioux en Cheyenne-indianen om hun manier van leven te behouden, tegen de 7e cavalerie van het Amerikaanse leger. Aan het einde van het gevecht waren 263 soldaten, waaronder Lt. Col George A. Custer, dood. Dit is een belangrijk en nog steeds moeilijk onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis, met gedenktekens aan beide kanten verspreid over de site.

 

 

De andere must-see van Billings is om via de Beartooth Highway Yellowstone National Park binnen te gaan. Deze route biedt uitzicht op de Absaroka- en Beartooth-bergen, hoogplateaus, gletsjermeren, beboste valleien en watervallen. De rit duurt ongeveer drie tot vier uur, maar waarom niet langzamer rijden en de tijd nemen om van het landschap te genieten.

 

Rijtips voor Montana

Je moet je timing goed krijgen als je de Beartooth Highway-optie naar Yellowstone wilt nemen, omdat de weg pas vanaf eind mei tot september is geopend vanwege de hoge ligging. U kunt de website van de Beartooth Highway raadplegen voor toegang als u aan het eind van het seizoen reist of bij weinig weer. Let op beren in Yellowstone. Het loont om eten niet weg te laten, want dat kan hen aantrekken.