Andere populaire locaties

Campervakantie in Anchorage

 
Welkom in Anchorage, de toegangsplek tot Alaska en de ideale plek om een vakantie met de camper in Noord-Amerika te beginnen.

Een camper huren in Anchorage

Anchorage is de grootste stad in Alaska, en heeft ongeveer 300.000 inwoners. De stad is zo groot, dat het niet alleen de meest noordelijke stad is van de VS, maar ook de meest westelijke en oostelijke!
Anchorage is net iets meer dan 500.000 hectare groot, en is daarmee even groot als sommige staten. Alaska is daarnaast de grootste staat van de Verenigde Staten. Een camper huren bij Motorhome Republic is de perfecte manier om door deze staat te reizen aangezien u zelf kunt kiezen waar u naartoe wilt en wanneer, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het boeken van hotels. Er is een uitgebreid aanbod aan campers te huur in Anchorage, van kleine tweepersoons campers tot grote familie-campers waarin u met de kinderen op vakantie kan.
 

De mogelijkheden van het reizen met een camper in Anchorage

Alaska is een prachtige staat, waarvan de beste plekken om te bezoeken in de adembenemende natuur te vinden zijn.
 
Het Denali National Park ligt maar op een uur rijden afstand van Anchorage en is zeker een van de mooiste plekken in de natuur. De berg McKinley, de hoogste berg van de VS, ligt hier, naast 6 miljoen acres met bergen, toendra’s, en valleirivieren. Er zijn veel wilde dieren in het Denali National Park, met onder andere mogelijkheden zoals een ritje met een hondenslee.
 
Kenai Fjords National Park mag u ook zeker niet missen! Het ligt 125 mijl (201 kilometer) of ongeveer 2,5 uur rijden ten zuiden van Anchorage. De gletsjers zoals Harding Icefield bieden u uitzichten die u nergens anders in de wereld te zien krijgt.
 
Eén van de bezienswaardigheden van Alaska zijn de wegen zelf, dus het is ideaal om hier zelf rond te rijden en zo de wegen te kunnen bewonderen. De Alaska Highway is één van die wegen, kronkelend van Dawson Creek in Canada naar Delta Junction in de buurt van Fairbanks, een reis van ongeveer 1.000 mijl (1.600 kilometer). De weg is gebouwd in 1942 om dienst te doen als weg voor het leger, maar nu is het één van de mooiste routes die u ooit zult volgen.
 
Fairbanks ligt ongeveer 6 uur rijden ten noorden van Anchorage en is één van de steden in Alaska waar u even moet stoppen. Als u hier bent, kunt u het University of Alaska Museum of the North bezoeken, waar u miljoenen historisch artefacten kunt bekijken. Daarnaast is dit één van de beste plekken ter wereld om het Noorderlicht te bekijken.
 
Als u uw camper uit Anchorage meeneemt voor een lange vakantie, kunt u naar het zuiden reizen langs de kust van Alaska om na ongeveer 1.000 mijl (1.600 kilometer) uit te komen in Totem Bight State Historic Park. In dit gebied is er sinds 1938  jarenlang gewerkt om de prachtige totempalen die hier staan te restaureren en te reconstrueren. Tegenwoordig is dit een fantastische plek om de rijke geschiedenis en cultuur van dit gebied te ontdekken.
 

De beste jaargetijden om een camper te huren in Anchorage

In het midden van de zomer schijnt de zon in Anchorage 22 uur per dag, en het is er ongeveer 65 graden Fahrenheit (18 graden Celsius).
 
In de winter is het zeker kouder, maar niet zo koud als u misschien zou verwachten. In het midden van de winter schijnt de zon ongeveer 5,5 uur per dag, het sneeuwt dan en de temperatuur ligt rond de 20 graden Fahrenheit (-7 graden Celsius).
 
In de herfst en de lente is het meestal vrij comfortabel weer, de temperatuur is gemiddeld 65 graden Fahrenheit (18 graden Celsius) en het aantal uur zonlicht is gemiddeld.
 

Camperverhuur in Anchorage

Cruise America RV

Het adres van Cruise America RV is 2230 Cinnabar loop en het ligt ongeveer 8 mijl (12,9 kilometer) van het Ted Stevens International Airport. Vanaf het vliegveld duurt de rit ongeveer 20 minuten met de auto. Als u met een internationale vlucht aankomt, kunt u pas de volgende dag een auto ophalen bij Cruise America, de oorzaak hiervan zijn de veiligheidsregels. U moet dus eerst een nacht in een motel of hotel doorbrengen, voor u de camper op mag halen. Bel het bedrijf op de ochtend dat u aankomt om een tijd af te spreken waarop u de camper kunt ophalen. Normaal is dat tussen 1 en 4 uur ’s middags van maandag tot zaterdag. Indien  u het speciale Early Birders arrangement aangeschaft heeft, kunt u uw camper in Anchorage ophalen tussen 9 en 12 ’s ochtends. Daarnaast krijgt u bij deze special ook vervoer vanaf het vliegveld of uw hotel naar Cruise America RV. Normaal moet u de camper tussen 9 en 11 ’s ochtends terugbrengen, of voor elk uur dat u later bent $25 bijbetalen.  Als u het ‘Early Birders’ arrangement heeft, mag u de camper tot 3 uur ’s middags terugbrengen, en krijgt u vervoer terug naar het vliegveld of het hotel. Het bedrijf is gesloten op alle nationale feestdagen en zondagen.
Het aanbod van modellen van Cruise America RV is opgedeeld in drie verschillende categorieën: standaard, groot, en compact. Het compacte model is een camper van 19 voet (5,8 meter) lang waar drie mensen inpassen, met alle benodigde voorzieningen. In het standaardmodel kunt u met vijf mensen verblijven en reizen, de lengte is 25 voet (7,6 meter) lang en er zit een V8 motor van Ford in. De grote model van de campers zijn 30 voet (9,1 meter) lang, er passen zeven mensen in en ze hebben V10 motoren.
 

Camper 1

Camper 1 ligt maar 4,6 mijl (7,4 kilometer) van Ted Stevens International Airport, en het adres is 5401 Old Seward Highway in Anchorage. Dit bedrijf biedt gratis vervoer van en naar het vliegveld aan, en ook vervoer naar hotels en motels die u van te voren heeft geboekt. Dit vervoer is alleen beschikbaar als uw vlucht aankomt voor 5 uur ’s middags, dus u zult iets anders moeten regelen met het bedrijf mocht uw vlucht later aankomen. Camper 1 heeft een groot aanbod aan verschillende campers uit Klasse C te huur in Anchorage, van een standaard 2-persoons camper met een toilet en douche, tot een camper van 29 voet (8,8 meter) voor 8 mensen met stapelbedden. Deze campers zijn ingedeeld in de klassen koper, zilver, en goud. Bij koper heeft u alle standaardvoorzieningen, en bij goud heeft u meer luxe dan normaal. Bij uw gehuurde camper krijgt u bij Camper 1 altijd een ongevallenverzekering en een schade logies verzekering, en u moet aan het eind van uw huurperiode 0,19 US dollars betalen per gereden kilometer (dit wordt berekend aan de hand van uw kilometerstand).