Albuquerque is de grootste stad in de staat New Mexico. Als je op grote hoogte bent, kan het je letterlijk de adem benemen, geweldige zonsondergangen kijken over de Rio Grande of je verwonderen over het feit dat de Rocky Mountain-reeks in New Mexico begint en helemaal naar Canada loopt. Het uiterlijk van New Mexico, met zijn kenmerkende adobe-gebouwen, vertelt je dat je je op een speciale plaats bevindt. Het huren van een camper naar tour Albuquerque en verder is de beste manier om te reizen.

 

 

De beste merken en deals met Motorhome Republic

We bieden volledige ondersteuning van whoa om op reis te gaan. Begin met het invoeren van enkele eenvoudige details van uw reis in onze zoekmachines om alle beschikbare kampeerders in de regio te bekijken. Vergelijk wereldwijde camperverhuurmerken met lokale operators en beslis welk type voertuig u nodig heeft. Misschien is het een luxe camperverhuur die u nodig heeft voor een groep of een eenvoudige pop-top camper voor individuele reizigers - alle specificaties en prijzen worden duidelijk weergegeven. Boek online met de zekerheid van de laagste prijsgarantie, of bel het meertalige klantenserviceteam.

 

Camperplaatsen in Albuquerque

Albuquerque is goed bediend met handige RV-sites. High Desert RV Park ligt vlak bij de Interstate 40 met ruime aansluitsites, compleet met picknicktafels. Balloon View Homes en RV Park ligt het dichtst bij het Balloon Festival-terrein en heeft een zwembad. Tijdens het festival is er extra parkeergelegenheid op het terrein.

 

Een voorproefje van het Zuid-Westen, de keuken van New Mexico

Nieuw Mexicaans eten is uniek: een mix van Indiaanse, Mexicaanse en Spaanse smaken. Het belangrijkste ingrediënt is de chili peper, royaal geserveerd met alles. De beste plaatsen om authentieke Zuid-Westerse gerechten te proberen zijn Ma en Pa diners, zoals Mary en Tito's Café, in de buurt van de Universiteit van New Mexico, die klanten sinds 1963 in brand heeft gestoken. Andere restaurants en bars zijn geconcentreerd in de binnenstad en Nob Hill-gebieden.

Route 66 en verder: roadtrips vanuit Albuquerque

Route 66 is het spul van de pure Amerikaanse legende, een verharde weg die begon in Los Angeles, en helemaal naar Chicago ging, volledig voltooid in 1931. De New Mexican-sectie was een gigantische S-bocht, die Santa Rosa, Santa Fe, Albuquerque met elkaar verbindt en Los Lunas. Nu vervangen door de minder romantisch genoemde Interstate 40, de oorspronkelijke Route 66 door Albuquerque heet Central Avenue, en wordt verlicht door retro neonreclames. Albuquerque heeft een eigen luchthaven, de Albuquerque International Sunport, op slechts 5 km van Downtown. Een RV verhuur van Las Vegas is een populaire keuze, met veel roadtrippers die tijdens hun reis door Albuquerque reizen.

 

Attracties van Albuquerque, wat te zien en te doen

Begin met een wandeling door de straten van de historische oude binnenstad. Toen de Spaanse kolonisten arriveerden in 1706, vertrokken ze de stad op de traditionele koloniale manier, met een vierkant plein in het midden, verankerd door een kerk. De witte muur adobe San Felipe de Neri kerk die nu staat is de oudste in Albuquerque. In Old Town zijn vijf musea en meer dan 100 winkels, galeries en restaurants te vinden.

 

Het Indian Cultural Centre van Pueblo is de etalage van de 19 New Mexican Pueblo-gemeenschappen. De Pueblo-indianen verschilden van andere indianenstammen doordat ze niet nomadisch waren, maar gemeenschappen bouwden en het land bewerkten. Het Cultureel Centrum is een schatkamer van foto's, archieven en kunsttentoonstellingen. Het is mogelijk om Pueblos door de staat te bezoeken, die nog steeds functionerende gemeenschappen zijn.

 

Albuquerque is de ballonvluchthoofdstad van de wereld. Het is de thuisbasis van een groots jaarlijks evenement in oktober, de Albuquerque International Balloon Fiesta. Het is een van de meest gefotografeerde evenementen ter wereld. Het Anderson-Abruzzo Albuquerque International Balloon Museum in de stad is een one-stop bezoekerscentrum voor alle dingen ballonvaren, genoemd naar twee van 's werelds eerste ballonvaren avonturiers.

New Mexico is een populaire locatie voor televisie- en filmopnames, vanwege het klimaat, unieke landschappen en belastingvoordelen. Een spin-off van deze industrie is filmtoerisme, het ABQ-trolleybedrijf biedt dagelijks filmlocatietrajecten aan. Hun BaD-tour bezoekt scènes die beroemd zijn gemaakt in de Breaking Bad-serie.

 

Het honkbalteam van Albuquerque Isotopes is ook een bron van trots.

 

Rijden in Albuquerque, wat je moet weten:

De hoogte van New Mexico kan wat aanpassen, wat vermoeidheid of hoofdpijn kan veroorzaken. Neem regelmatig een pauze van het rijden en drink veel water totdat u zich geacclimatiseerd voelt.